decja kosarka 1

Na završnom turniru KUP-a u košarci za dječake danas je predsjednik opštine Bar Dušan Raičević poručio takmičarima: "Baveći se sportom, svi ste pobjednici".

Finalno takmičenje Školskih sportskih igara u košarci je organizovalo Ministarstvo sporta i mladih, uz podršku Opštine Bar.

Takmičenje je projekat resornog Ministarstva kojim žele da razvijaju sportski duh kod djece i usmjere ih na zdrave stilove života.

decja kosarka 2

Na završnom turniru prisustvovao je poznati crnogorski košarkaški as, igrač NBA lige iz Bara Nikola Vučević.

“Školski sport će uvijek imati dobrog domaćina u Baru. Posebno nas čini srećnim i ponosnim što su barski đaci osvojili dosta medalja. Jasno smo se opredijelili za razvoj sporta u našem gradu, prvenstveno školskog, te će budžetska sredstva za tu svrhu iz godine u godinu biti sve veća”-kazao je Raičević.

decja kosarka 3

Direktor Direktorata za sport u resornom Ministarstvu Miloš Lalević simbolično je uručio lopte učesnicima finalnog takmičenja, a određeni broj ovog sportskog rekvizita, Ministarstvo je obezbijedilo za sve barske osnovne škole.
Simbolične poklone učesnicima dodijelila je i direktorica O.Š. “Jugoslavija” Biljana Vukmanović.

Ministar sporta i mladih Nikola Janović uručio je zahvalnicu generalnom sekretaru Košarkaškog saveza Crne Gore Petru Popoviću, koji je, uz Odbojkaški, Rukometni i Fudbalski savez naše države, dao značajan doprinos u realizaciji ovog masovnog takmičenja.

Plaketu za izuzetan doprinos promociji Crne Gore u svijetu od ministra je dobio Nikola Vučević.

foto:bar.me

Sidor dugi