Ipak smo mi državni prvaci

kup

U protekle dvije sezone košarkaši Mornara dobili su mnoge utakmice: Budućnost tri puta u finalu plej-ofa državnog prvenstva, Partizan u Beogradu, Cibonu u Zagrebu, Zadar dva puta u Zadru, Crvenu zvezdu u Baru, u polufinalu plej-ofa ABA lige, itd, ali nijedna pobjeda, među navijačima, nije odjeknula kao ova protiv Budućnosti Voli, u devetom kolu Erste Super lige.

Pred taj duel činilo se da je samo nepoznato sa koliko će poena razlike Podgoričani ispratiti aktuelnog šampiona. Jer, Budućnost je imala skor 8:0, a Mornar 5:3. Uz to, “plavi “ iz Podgorice vodili su protiv “plavih” iz Bara 4:0 u pobjedama. Ali, pokazalo se još jednom da ekipu Mornara braće Pavićević niko ne smije, prije vremena, da otpiše, niti da potcijeni.
U Super ligu šampion je ušao skromno, reklo bi se, bez velikih ambicija. “Budućnost je apsolutni favorit za titulu”, isticao je, više puta, Mihailo Pavićević. Gotovo stidljivo je dodavao: “Ali, pokušaćemo da prvenstvo učinimo što zanimljivijim, ipak smo mi državni prvaci...”
Svi koji znaju malo bolje trenera Mornara, znaju i da mu je pesimizam nesvojstven, ma kako djelovala uvjerljiva njegova priča o superiornosti Budućnosti. I on dobro zna da ko god obuče Mornarov dres, istovremeno stiče nevjerovatno samopouzdanje i onu finu sportsku drskost tako neophodnu za stvaranje pobjedničkog mentaliteta. Sa grbom Mornara na prsima i prosječni igrači postaju goropadni, a kamoli ovi koji igraju, možda, i najljepšu košarku u Regionu. I koje predvodi, na krilima one svoje elegantne prepotencije, Uroš Luković.
KK Mornar je odavno postao barski brend. Fabrika koja radi punom parom i proizvodi. Zato nije čudo što su se juniori plasirali na fajnal for prvenstva Crne Gore i što sve više ovdašnjih dječaka, umjesto na ulici, u kafićima, u igraonicama, slobodno vrijeme provodi u sali, pod obručima.
Nije čudo ni što sve ekipe ABA lige rado dolaze u Bar da se nadmeću sa Mornarom. Znaju, dočekaće ih gostoljubivi domaćini, vaspitana publika i korektni domaći igrači. Istina, igrači sa karakterom koji će svim silama, u fer borbi, nastojati da ih savladaju. Taj karakter, ta odanost košarci do fanatizma, ali na viteški način, koja je u krvi prvog čovjeka Mornara Đoka Pavićevića, razlila se po čitavom klubu kao lava.
Niko ne može sa sigurnošću da kaže kakav će biti rasplet ove košarkaške sezone u Crnoj Gori. Postoje velike šanse da Budućnost u finalu plej ofa preotme titulu Mornaru i vrati je u Podgoricu. Moguće je da Mornar posrne i ranije, u polufinalu plej-ofa. Sve je moguće...
Ali, budite uvjereni da će Mornar učiniti sve da ovo prvenstvo učini što zanimljivijim. Jer, “ipak smo mi državni prvaci”...

Milan Vujović

urban radio

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar