Stali nakon vođstva od 16 razlike

mor ced 15

Bilo bi dobro za košarkaše Mornara da što brže zaborave meč sa Cedevitom, zbog narednih utakmica koje ih očekuju ove sezone u ABA ligi. Ali samo ako su večeras naučili lekciju da bez koncentracije ni razlika od 16 poena na 12 minuta pred kraj meča nije dovoljna za pobjedu.

To su se, uostalom, uvjelile mnoge ekipe ABA lige minule sezone kada je upravo Mornar bio prepoznatljiv po veleobrtima i trijumfima i nakon što je gubio sa preko 20 razlike...

Mornar - Cedevita 102:103 (27:25, 26:19, 33:34, 18:25)

Dvorana: Topolica Gledalaca: oko 2,130 Sudije: Uroš Obrknežević, Matej Špendl, Gordan Terlević

Mornar: Mićović 22, Mijović, Drenovac 7, Pavić 1, Vujošević 2, Pavićević, Voler 28, Sane 9, Vranješ 16, Rebić 13, Luković 4.

Cedevita: Pulen 30, Kobs 12, Krušlin 8, Katić 5, Bajo, Žganec, Stipanović 18, Bošnjak 8, Kuk 17, Mustapić 3.

U 28. minutu meča u Topolici Mornar je vodio 78:62, imao igru, djelovao fokusirano i odvažno. A onda su kola krenula nizbrdo. Da li zbog toga što su Barani prerano pomislili da je sve gotovo ili zbog nečeg drugog, tema je za dublju analizu..

Kada je trebalo odbraniti stečeno u prve tri četvrtine, uglavnom, Mornar je stao i počeo da se ispucava za tri poena kao da nije bilo drugih rešenja u napadu.

Usiljeno šutiranje iza 6,75 donijelo je seriju promašaja odnosno seriju gostiju od 10-0.

U 35. minutu Cedevita je od 90:81 stigla do 90:91 i bilo je jasno da će kola teško moći da se zaustave kada su u nevrijeme krenula nizbrdo.

Čak ni trojka Volera 42 sekunde za 99:97 nije bila dovoljna da se izbjegne kazna čiji je gezekutor bio enomenalni Džejkob Pulen.

https://www.youtube.com/watch?v=3GFFEsYVZFo

„Čestitam ekipi Cedevite na pobjedi. Četrdeset minuta su se borili, dali sve od sebe i nisu krivi što smo ih, pred ove Novogodišnje praznike, častili ovom pobjedom. Ovakav poraz, sigurno, teško pada, jer maltene 30 minuta smo igrali možda i ponajbolju utakmicu ove sezone. Znali smo kako da ih napadnemo, u prvom poluvremenu smo igrali odbranu a kad smo poveli 15 razlike, prestali smo da je igramo. Razigrali smo Pulena, a znali smo i na to smo skretali pažnju, da je on igrač koji može da završi utakmicu s nula poena, a može da postigne 30 za dvadeset minuta kao što je bilo ovdje. Suviše otvorenih, lakih šuteva smo mu dozvolili iako smo znali da jedino on može da okrene utakmicu", rekao je nakon meča trener Mornara Mihailo Pavićević.

On je dodao da je problem njegovog tima u završnici bio i to što nema lidera na terenu.

"Da stvar bude još gora, kad smo ušli u neizvjesnu završnicu, gdje sam prozivao napade da idemo na prodor, jer to teško brane sa Stipanovićem, mi smo se odlučili za šut za tri poena. Šutnuli smo čak 41 trojku. Prosto neshvatljivo, kao da u tim trenucima nismo imali mozga. Odigrali smo nepametno, šutnuli smo pet-šest trojki bez ikakvog rezona, kad smo morali da ih napadnemo driblingom i rezultat takve igre je ovaj poraz. Kad imaš lidera u ekipi zna se ko šta radi, mi smo u posljednjem minutu kad je svima u dvorani duša bila u grlu, forsirali šut za tri poena. Pravi lider ovakvu utakmicu privodi kraju. Mi ga nemamo“, rekao je Pavićević.

{galerija}sport/2018/12/cedevita{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar