Ognjen arapi

Košarkaška reprezentacija Crne Gore nalazi se na korak od istorijskog plasmana na Mundobasket a velike zasluge za jednu od najvažnijih pobjeda u kvalifikacijama ima 20 godišnji Baranin Ognjen Čarapić.

Plejmeker Mege postigao je u meču sa Turcima 11 poena (bez promašaja!), imao četiri uhvaćene lopte i asistenciju. Još bolje igrao je u defanzivi gdje je zaustavio najboljeg turskog igrača Skotija Vilbekina.

Supertalentovani Baranin, sin legendarnog krila Mornara iz 80ih godina Rajka Čarapića, ove sezone u ABA ligi postiže prosječno 9,4 poena i ima 2,9 asistencija, 2,4 skoka i 1,3 ukradenu loptu po utakmici.

Nakon meča sa Turskom nije skrivao koliko je srećan zbog dobre partije u nacionalnom dresu.

“Teško je opisati koliko mi sve ovo znači. Vidjelo se i po pristupu, zalaganju. Iza mene je period od godinu i po dana, oporavka od teške povrede koljena. Bilo je teško posebno zbog toga što tokom tog vremena nijesam mogao da treniram. Od proljeća sam ponovo u ritmu treninga i utakmica, od tada se prionulo na rad... Rezultati se vide, i u Mega Bemaxu i u ovakvim partijama”, rekao je Čarapić za Mondo.

Jedan od najtalentovanijih bekova u regionu pa i šire, nije dobio priliku u Budućnosti koja ga se odrekla 2017. godine. Ove sezone vidno je napredovao.

“Tokom ljeta radilo se prije svega na šutu, to je bio veliki rad. Zatim i u manjoj mjeri na mišićnoj masi. Zaista sam zadovoljan i izuzetno zahvalan selektoru Zvezdanu Mitroviću na povjerenju i pozivu. Dugo vremena nijesam igrao, ali to je sve dio karijere košarkaša. Sada sam riješen da iskoristim svaki minut koji mi se ukaže”, rekao je Čarapić.

O svojim ambicijama u dresu Mege, Ognjen kaže: “Želim da sa Megom uđem u polufinale ABA lige, da se borimo sa najboljima. Imamo samo dva poraza od starta sezone, uigrani smo i igramo u žestokom ritmu”, zaključio je Čarapić.

FOTO: Media PRO - Studio Petović

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 

djokic

 baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro

 

baneb reklama

 

djokic

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

 

 

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti