Ogi dokazao klasu kad je “crvenima” najviše trebalo!

Ognjen arapi

Košarkaška reprezentacija Crne Gore nalazi se na korak od istorijskog plasmana na Mundobasket a velike zasluge za jednu od najvažnijih pobjeda u kvalifikacijama ima 20 godišnji Baranin Ognjen Čarapić.

Plejmeker Mege postigao je u meču sa Turcima 11 poena (bez promašaja!), imao četiri uhvaćene lopte i asistenciju. Još bolje igrao je u defanzivi gdje je zaustavio najboljeg turskog igrača Skotija Vilbekina.

Supertalentovani Baranin, sin legendarnog krila Mornara iz 80ih godina Rajka Čarapića, ove sezone u ABA ligi postiže prosječno 9,4 poena i ima 2,9 asistencija, 2,4 skoka i 1,3 ukradenu loptu po utakmici.

Nakon meča sa Turskom nije skrivao koliko je srećan zbog dobre partije u nacionalnom dresu.

“Teško je opisati koliko mi sve ovo znači. Vidjelo se i po pristupu, zalaganju. Iza mene je period od godinu i po dana, oporavka od teške povrede koljena. Bilo je teško posebno zbog toga što tokom tog vremena nijesam mogao da treniram. Od proljeća sam ponovo u ritmu treninga i utakmica, od tada se prionulo na rad... Rezultati se vide, i u Mega Bemaxu i u ovakvim partijama”, rekao je Čarapić za Mondo.

Jedan od najtalentovanijih bekova u regionu pa i šire, nije dobio priliku u Budućnosti koja ga se odrekla 2017. godine. Ove sezone vidno je napredovao.

“Tokom ljeta radilo se prije svega na šutu, to je bio veliki rad. Zatim i u manjoj mjeri na mišićnoj masi. Zaista sam zadovoljan i izuzetno zahvalan selektoru Zvezdanu Mitroviću na povjerenju i pozivu. Dugo vremena nijesam igrao, ali to je sve dio karijere košarkaša. Sada sam riješen da iskoristim svaki minut koji mi se ukaže”, rekao je Čarapić.

O svojim ambicijama u dresu Mege, Ognjen kaže: “Želim da sa Megom uđem u polufinale ABA lige, da se borimo sa najboljima. Imamo samo dva poraza od starta sezone, uigrani smo i igramo u žestokom ritmu”, zaključio je Čarapić.

FOTO: Media PRO - Studio Petović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar