Ljekari određuju sastav Mornara za derbi

mor buducnost 4

Dueli između Mornara i Budućnosti Voli sve više dobijaju obrise crnogorskog košarkaškog "klasika".

Već treću godinu zaredom Barani i Podgoričani su najveći rivali u borbi za kup i prventvo Crne Gore. Istina, Budućnost Voli je izašla kao pobjednik u sva tri finala kupa (2016 - 90:80, 2017 - 72:68 i 2018 - 87:83), a bila je bolja i u prethodna dva finala plej-ofa državnog šampionata, 2016. titulu je osvojila sa 3:1, a prošle godine sa 3:2 u pobjedama, u veoma neizvjesnom raspletu.

Ostaje da se vidi da li će Barani i Podgoričani i ove godine igrati u finalu plej-ofa prvenstva Crne Gore. Na papiru su i jedni i drugi favoriti, a i najbolje su startovali (sa po dvije pobjede) u ovogodišnjoj Super ligi. I objektivno, glavni su kandidati da se nađu u samoj završnici sezone koja će trajati čak mjesec duže nego prethodna (zbog plasmana Budućnosti Voli u finale plej-ofa ABA lige i uvođenja Super lige od šest ekipa, koje se, svaka sa svakom, međusobno sastaju po dva puta).

U Mornaru imaju zdravstvenih problema pred prvi od potencijalno sedam mečeva sa ekipom Budućnost Voli do kraja sezone.

- Pravo da vam kažem, mi i ne mislimo o toj završnici prvenstva, dugačak je put do nje, imamo dosta glavobolje pred sjutrašnji duel. Nemanja Vranješ se nije oporavio od povrede, poslije prvog doskoka protiv Ulcinja izašao je iz igre, Derik Nidam se i dalje žali na povredu koljena, a Uroša Lukovića su ponovo "uhvatila" leđa, neće trenirati do utakmice i neizvjesno je da li će uopše biti u rosteru. U takvoj situaciji teško je pričati o očekivanjima i ishodu meča, jer mi smo u problemima ukoliko nam fali samo jedan igrač iz glavne rotacije, a kamoli kad su povrijeđena tri nosioca igre. U svakom slučaju, oni koji istrče na teren "Topolice" daće sve od sebe, pružiće maksimum, iako je taj maksimum, u ovom trenutku, daleko od onog iz ABA lige - ističe trener Mornara Mihailo Pavićević.

Sjutrašnja (utorak) utakmica u dvorani "Topolica" počinje u 18,30 časova, ulaznice staju dva i tri eura (tribine i parter) i biće u prodaji na dan utakmice, od 12 časova.

paskuci

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar