Demir Škrijelj za Meridian Sport: Mornar može u Evropu!

damir sh

Reprezentativni dres najveće moje dosadašnje dostignuće.

Fudbaleri Mornara apsolutni su hit ovosezonskog izdanja Meridianbet 1. CFL, a jedan od najzaslužnijih za dobre partije tima sa “Topolice” je Demir Škrijelj.
Sjajni vezista i od nedavno reprezentativac Crne Gore u razgovoru za Meridian Sport nije želio previše da ističe svoje partije ove sezone.
“Ovo je jako dobra sezona za mene. Ipak, smatram da smo svi zajedničkim snagama, zajedno sa trenerima, napravili ovaj rezultat”, skromno je rekao Škrijelj na početku razgovora.
Dolaskom trenera Đuraškovića nekadašnji igrač Ibra je prosto eksplodirao, a povjerenje stručnog štaba je u potpunosti opravdao.
“Od prvog dana kako je trener Đurašković preuzeo ekipu dao mi je potpunu slobodu u igri. To mi mnogo znači i pokušavam da vratim na najbolji mogući način – vrijednim radnom, trudom i zalaganjem na terenu”, dodao je on.
Sedam kola prije Kraja Mornar je na četvrom mjestu, plasman u Evropu bio bi veliko iznenađenje. Barani od cilja nijesu daleko.
“Svakako da nijesmo rekli posljednju riječ i možemo još bolje. Trenutno smo na četiri boda od trećeg mjesta, ali vjerujemo da možemo da dođemo do te pozicije. Do kraja je ostalo još sedam utakmica. Pružićemo maksimum kako bi osvojili što više bodova i kako bi dostigli zajednički cilj i po prvi put u istoriji kluba stigli do evropskih takmičenja”, istakao je Škrijelj.
Tekuća sezona u Meridianbet 1. CFL donijela je mnogo uzbuđenja. Vode se velike borbe na svim frontovima – za titulu, Evropu, opstanak…
“Cijelo prvenstvo je postalo zanimljivo. Vidi se da ima kvaliteta. Iznenađenja su moguća i vjerujem da će do posljednjeg kola biti neizvjesno.”
Da u domaćem šampionatu ima kvaliteta za reprezentaciju potvrda je prvi spisak novog selektora Roberta Prosinečkog na kojem je bilo mjesta za dva debitanta – Miloša Brnovića iz Budućnosti i upravo Damira Škrijelja.
“Sigurno da mi je poziv selektora Roberta Prosinečkog i debi za reprezentaciju mnogo značio. Drago mi je da su moje igre prepoznate. Ispunjen mi je san da zaigram u dresu sa nacionalnim grbom i to smatram najvećim uspjehom“, naglasio je prvotimac Barana.
Crnogorska reprezentacija u martovskoj akciji odradila je mini pripreme u Antaliji tokom kojih je odigrala dva priajteljska meča (pobjede nad Bjelorusijom i Sjevernom Makedonijom), a Škrijelj je upisao i prve minute u dresu sa nacionim grbom. Naredni motiv za vezistu barskog tima biće da o(p)stane dio reprezentacije.
“Pa, na meni je da nastavim da radim i trudim se. Da igram još bolje kako bih zadržao postignuto u budućnosti i u narednom periodu bio dio reprezentativnih okupljanja. Svakako da je igranje za nacionalni tim motiv više za rad, trud i napredak”, naveo je vezista Mornara.
Prethodne tri sezone Škrijelj nosi dres ekipe iz Bara, a čini se da je na ljeto pravo vrijeme za iskorak i promjenu sredine.
“Smatram da je vrijeme da napravim iskorak u karijeri. No, trenutno sam fokusiran na ostatak u prvenstvu. Kao što rekoh, imamo još nedovršenog posla, a nakon prvenstva ću vidjeti i razmisliti šta je najbolje za mene”, zaključio je Demir.
Škrijelj je za Mornar ove sezone odigrao 28 utakmica, a nakon golmana Stefana Popovića, prvotimac je sa sa najviše provedenih minuta na terenu.
Postigao je četiri gola, a imao je i tri asistencije.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar