Aeracija fudbalskog terena u Baru

makina src 2

Radi se temeljito i po sugestijama FSCG.

Aeracija fudbalskog terena je proces provetravanja travnjaka radi poboljšanja kvaliteta tla i podrške zdravom rastu trave. To se obično vrši korišćenjem specijalizovanih mašina koje prave rupe ili kanale u tlu kako bi se omogućilo bolje prodiranje vazduha, vode i hranljivih materija do korijena trave. Ovaj proces pomaže u sprečavanju zbijenosti tla, drenaži vode i smanjenju rizika od povreda igrača usled neujednačene površine terena.

Da podsjetimo šta su nam kazali iz SRC:
Oplemenili smo tlo sa 400 kg obicnog djubriva i 250 kg azotnog djubriva ("KAN"), početkom februara , po preporuci strucnog lica iz FSCG.
Nakon 15 dana smo tlo ponovo oplemenili sa 300 kg azotnog djubriva isto u dogovoru sa stručnim licem iz FSCG .
Koristimo pauzu u ligi u kojoj igra FK Mornar koja traje do 3 aprila, zamjenili smo busene trave na svim mjestima gdje je bilo neophodno. Radili smo sa našom mašinom sa nasim zaposlenicima i ustadjeli oko 6000 eura koliko je traženo da nam se to obavi.

makina src 1
Danas je počela specijalozovanom mašinom aeracija i trajaće dva dana, a izvode je stručna lica iz FSCG.
Do kraja nedelje oplemeniće se podlogu terena sa dodatnih 400 kg azotnog djubriva , dodatnim količinama specijalnog pjeska, i sve po planu revitalizacije podloge kako nam je to preporučio FSCG , koji i nadgleda izvedene radove.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar