FOTO: Dobre vibracije na startu priprema Mornara za istorijsku sezonu

KK Mornar istorija

Pripreme za novu sezonu KK Mornar otvorilo je šaljivo predstavljanje igrača predsjedniku kluba Igoru Lukšiću, od strane stratega barskog ponosa Đorđija Pavićevića uoči treninga.

Dobrom raspoloženju u usijanoj Sali Topolica doprinio je potom i pozdravni govor predsjednika kluba u kojem je Lukšić istakao da KK Mornar više ne smije da bude projekat nekoliko košarkaških entuzijasta već čitavog grada, pa i države.

Uoči treninga, strateg i predsjednik Monrara imali održali su brifing i sa predstavnicima „sedme sile“. Pavićević je prvo odgovarao na pitanje da li je lista pojačanja zatvorena sa potpisivanjem ugovora sa bivšim srpskim reprezentativcom Krstićem i tri američka internacionalca.

U ovoj prvoj fazi sa transferima je završeno ali za 15-20 dana kada budemo znali kakva je situacija sa ovom ekipom koju imamo na okupu, vidjećemo da li ima potrebe za angažovanjem još nekog igrača“, rekao je Pavićević.

Trener Monrara otkrio je da će se u vezi eventualnog angažovanja novih igrača konsultovati sa svojim bratom, poznatim košarkaškim trenerom Mihailom Pavićevićem koga će pokušati da ubijedi da mu pomogne u stručnom radu.

Na prvom treningu nisu bila pristuna četvorica Amerikanaca koja se očekuju do kraja nedjelje. Uvodno razigravanje na dva koša omogućilo je, međutim, prisustvo bivšeg Mornarovog igrača Damjana Kandića kao i nekadašnjeg kadetskog reprezentativca Crne Gore Lazara Pavićevića koji je iskoristio pauzu na studijama u Americi da podrži ekipu koju trenira njegov otac Đorđije tokom uvodnih treninga.

Eventualno novo pojačanje Monrara biće na poziciji „jedan“.

Mislim da nam je potrebno pojačanje ne poziciji jedan da bi bili sigurni u rezultat. Uz svo poštovanje Le Monta i Mijovića koji su dokazali kvalitet minule sezone, koji zaslužuju da budu dio tima ali smo bili svjedoci da u nekim važnim utakmicama, poput finala Balkanske lige sa Sigalom koji je nosio veći kvalitet, imali smo situacija u kojima smo bili nezadovoljni. Da ne bi došlo do toga ponovo, gledamo malo unapred i nadamo se da ćemo na toj poziciji, ne žureći, naći neko dobro rešenje“, kazao je strateg Monrara.

Pavićević je najavio je i novi kurs kluba po pitanju preplatnih karata.

Pošto nemamo nekog velikog generalnog sponzora kluba nismo u mogućnosti da omogućimo besplatan ulaz za naše mečeve u ABA ligi. Dogovor je da ne dijelimo besplatno karte ni članovima svojih familija, i da građani na ovaj način podrže klub koji dovodi u Bar jedno elitno košarkaško takmičenje. Mi u ovaj projekat ne ulazimo da bi smo igrali jedno ljeto, već razmišljajući dugoročno, sa ciljem da ojačamo klub i dovedemo ga u status koji će podrazumijevati da u Crnoj Gori bude, u neku ruku prvi pratilac Budućnosti u najjačim takmičenjima, ujedno i glavni rival u domaćoj ligi“, rekao je Pavićević.

https://www.youtube.com/watch?v=IT2fq0JCOlI

Predsjednik KK Mornara, bivši premijer Crne Gore i kandidat za predsjednika UN Igor Lukšić, ponovio je i pred novinarima da klub sada treba doživjeti kao gradski a ne projekat nekoliko košarkaških entuzijasta.

Sjećate prošle godine kada smo se pripremali za početak nove sezone da smo najavili velike ambicije. Juriš na plasman u ABA ligubio je cilj. Igrali smo i tri velika finala, nažalost nismo osvojili titulu ali smo ostvarili mnogo. Ulaskom u ABA ligu dovodimo u Bar elitno regionalno ijedno od najboljih evropskih takmičenje. Nadamo se da ćemo imati punu salu i u tom smislu zadovoljene ambicije a siguran sam da će momci koji budu nastupali u dresu Monrara svojim zalagenjm na terenu to vratiti“, rekao je Lukšić.

On je dodao da Mornar od ove sezone treba doživjeti kao jedan zajednički barski projekat.

Zapravo kao crnogorski projekat, definisanja jedne veoma ozbiljne ambicije u narednoj godini, opstanka u ABA i da to takmičenje tretiramo kao dugoročno. Istovremeno da stvaramo uslove i za rad sa mlađim kategorijama da u narednim godinama ostvarimo još jednu ambiciju - da u prvom timu bude sve više igrača koji su ovdje ponikli. Po talentima je Bar uvijek bio poznat. Očekujem dobru sezonu, da dobijemo odgovarajuću podršku sa više adresa. Ovo na čemu radimo više nije projekat nekoliko košarkaških entuzijasta, ovo je sada projekat grada“, poručio je Lukšić.

https://www.youtube.com/watch?v=Q5NKpvlsSgo

Nakon govora prešlo se ne teren, uz zajednički pozdrav "ruku na ruku" i usklik "Svi za Mornar".

{galerija}sport/KK_Mornar/start{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar