Ovacije u Topolici na kraju košarkaške sezone u Baru!

mor bud 6

Odluka o tituli prvaka Crne Gore pašće u utorak u podgoričkoj Morači pošto je Mornar i trećiput ovesezone slavio protiv Budućnosti u Baru. Još jednom ubjedljivo i lako u atmosferi za pamćenje!



Mornar - Budućnost 82:66 (21:23, 24:19, 22:16, 15:8)

DVORANA: Topolica Gledalaca: oko 3.500 Sudije: Dragojević (Podgorica), Rutešić (Nikšić), Kaluđerović (Herceg Novi)

Mornar: Hadžibegović, Ćalić 2, Džons 25, B.Radunović 16, M. Radunović, Bakić 2, Mijović 2, Pavić 5, Elis 15, Vujošević 2, Mugoša 2, Voler 11.

Budućnost: Rejnolds 4, Su Šehović 14, Subotić 6, Raspopović, Gordić 8, Baćović, Slavković, Ilić 7, Savović 18, Nikolić 5, Popović, Vranješ 4.


Ako je i bilo dileme da li je atmosfera u kojoj Mornar ove godine igra u na svom terenu može da se poredi sa onom s kraja osamdesetih godina prošlog vijeka, nakon četvrte utakmice finala državnog prvenstva protiv Budućnosti, nema dileme.

Dovoljno je za takav utisak bilo odgledati poslednji minut i po meča koji je Mornar dobio  82:66. Dvoranom se u tim trenucima orilo „Mornar, Mornar“ a na trbinama nije bilo nikog ko je sjedećei posmatrao završnicu meča koji je već sredinom treće četvrtine bio lišen rezultatske neizvjesnosti.

Za treći trijumf protiv desetostrukog crnogorskog i trostrukog jugoslovenskog prvaka ove sezone, najzaslužniji su bili Džons i Elis koji su diktirali tempo tokom cijelog meča i spriječili protivnika da se, nakon kanonade trojki u uvodnim minutima (Budućnost šutirala trojke u prvoj četvrtini 5 od 7), ozbiljnije rezultatski odlijepi. Možda ključna prevaga Barana u ovom duelu bio je, međutim, Mornarov veteran Balša Radunović koji je upisao upravo onoliko poena skolikom je razlikom Mornar dobio duel – 16!

Nakon pet minuta igre bilo je teško povjerovati da će Mornar ubjedljivo dobiti meč, jer je Budućnost nakon četiri trojkeSavovića i Šehovića povela 20:11. Četa Đorđija Pavićevića se , međutim, brzo anulirala prednost rivala i već početkom druge četvrtine stigla do prvog vođstva.
Do 18.minuta ekipe su se smjenjivale u minimalnom vođstvu kada se Mornar odlijepo na 5 poena razlike (42:37).

Izjednačena igra potrajala je do sredine treće četvrtine kada su Barani sa dvije serije 5-0 poveli 63:50. Od tog trenutka pa do kraja meča više nije bilo rezultatske dramatike a najbjedljivija razlika zabilježena je na kraju. 

{galerija}sport/2017/4/finale4{/galerija}

Bergo dugi baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar