Prve laste Krstić i Voler, Radunović produžio ugovor

krstic 1

Košarkaši Mornara, novog ABA ligaša, ambiciozno kreću u novu sezonu

Nemanja Krstić je novi igrač Mornara. Rođen je u Kladovu pre 23 godine i visok je 205 centimetara. Igra na pozicijama 2 i 3 (beka i krila), a u prethodnoj sezoni nastupao je za Igokeu sa kojom je osvojio prvenstvo i kup Bosne i Hercegovine. Prethodno je nosio dres Hemofarma i Mega Leksa. Igrao je za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu 2013. godine.

Krstić je, očigledno, prava zamena za Amerikanca D’Andre Rajta (22), krilnog igrača, koji je bio najavljen kao -prvo pojačanje Barana, ali sa kojim nije došlo do realizacije dogovora.

Osim srpskog igrača, plavi dres Mornara u premijernoj ABA ligi nosiće i Amerikanac Antabia Voler (28, 188 cm). Tamnoputi Voler je u Americi igrao za Univerzitet Auburn, a posle toga profesionalnu karijeru nastavio je u Dominikanskoj Republici i Turskoj. Prošle godine igrao je za Baškimi iz Prizrena. Na kraju prošlogodišnje sezone stigao je u Bar kako bi pomogao Mornaru u finišu državnog prvenstva, ali je za ekipu trenera Đorđija Pavićevića odigrao samo jednu utakmicu, protiv Lovćena, i vratio se, kako je tada objašnjeno – iz privatnih razloga, u Ameriku. Sada je saradnja, na obostrano zadovoljstvo, produžena.

A produžena je saradnja i sa najboljim igračem Mornara u protekloj sezoni, najuspešnijoj u istoriji kluba, Balšom Radunovićem, kao i sa tri Marka, Mijovićem, Ćalićem i Mugošom. Još pre kraja prethodne sezone, kada se znalo da će Barani biti drugi predstavnik, uz Budućnost Voli, Crne Gore u ABA ligi, vernost Mornaru parafirao je odlični plej, Amerikanac Lamon Džouns.

Po rečima trenera Pavićevića narednih dana biće obavljeni razgovori sa Emirom Hadžibegovićem i Radojem Vujoševićem, koji su bili otsutni iz Crne Gore zbog reprezentativnih obaveza, a možda i sa Mihailom Radunovićem i Markom Perovićem o eventualnom produžetku saradnje.

„Razgovarali smo i sa našim Baranima, Nemanjom i Stevanom Miloševićem, ali nismo uspeli da ih vratimo u Bar. U pregovorima smo oko dovođenja još dva Amerikanca na pozicijama četiri i pet. Imamo nameru da stvorimo ozbiljnu, moćnu ekipu koja će biti tvrd orah za sve rivale u ABA ligi, ali i u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U prvom kolu kvalifikacija dobili smo protivnika po meri, veoma jaku ekipu iz regiona Igokeu. Ukoliko se pojačamo kako smo zamislili i ako dobro odradimo pripreme imamo šansi da prođemo u drugo kolo, na megdan turskom Bešiktašu“, ističe Pavićević.

Pripreme Mornara za novu sezonu, kako je ranije najavljeno, trebalo bi da počnu 8. avgusta.

IZVOR: Sportski žurnal, Milan Vujović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar