×

Greška

[sigplus] Critical error: Image gallery folder obale/2016/12/maslinari is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder obale/2016/12/maslinari is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

ulja prezent

„Društvo maslinara Bar i restoran Kaldrma su protekle sedmice u Starom Baru organizovali drugi novogodišnji Extra virgin olive oil party.

Za više od pedeset posjetilaca, uglednih građana Bara, Ulcinja i Boke je organizovana prezentacija i degustacija vrhunskih maslinovih ulja, lokalne kuhinje te specijaliteta večeri, palačinki sa nutelom i svježim maslinovim uljem.

„ II Extra Virgin Olive Oil Party“

Predstavljnju vrhunskih maslinovih ulja, koja su u Stari Bar stigla od Ulcinja pa sve do Boke, Skradina, Zadra i Istre je prisutvovao i podpredsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević te predsjednik mjesne zajednice Stari Bar i naš ugledni doktor Jovan Ivović. Partiju sa tokođe prisustvovali i predstavnici Montenegrobiznis alijanse i Instituta za preduzatništvi i ekonomski razvoj koji zajedno sa barskim maslinarima realizuju projekte na promociji maslinovog ulja.

Ovo je bila jedinstvena prilika da posjetioci uz stručnu pomoć predstavnice Biotehničkog fakulteta Mr. Stoje Ljutice i vođe Prvog crnogorskog panela za senzorsku ocjenu maslinovog ulja Ćazima Alkovića mogu degustirati vrhunske ulja. Gosti i saradnici, poznati proizvođači maslinovog ulja iz Ulcinja i Boke, prodice Kolari i porodice Čelanović su predstavili svoja ulja dobijena od ovogodišnje berbe maslina. Organizator se potrudio da pored barskih ulja obezbjedi i uzorke maslinovih ulja iz Dalamcije i Istre.

Takođe, organizator je pripremio i jedan uzorak ulja koje je lošeg kvaliteta kako bi posjetioci mogli da osjete razliku i kako bi se uz stručne savjete osposobili da prepoznaju vrhunska ulja. Društvo maslinara kontinuirano radi na edukaciji maslinara i uljara ali isto tako smatra da je edukacija potrošača jako važna i na tome će puno raditi pa je i ovaj skup jedan od primjera kako se znanje o maslinovom ulju prenosi na potrošače i sve zinteresovane za kvalitetno maslinovo ulje. Događaju je priosustvovao i jedan zanimljiv gost, Tarijić Aleksandar koji na barskoj pijaci vrši prodaju maslinovog ulja. Njegova namjera je bila da se edukuje u prepoznavanju maslinovog ulja kako bi bio u mogućnosti da svojim kupcima ponudi što kvalitetnije maslinovo ulje.

Pored uživanja u vrhunskim maslinovim uljima, zanimljivost večeri su bile palačinke sa nutelom koje su prelivane vrhunskim uljima iz ponude. Nakon najave ovog specijaliteta gosti su bili skeptični i u početku nisu bili baš zainteresovani da probaju. „Najhrabriji“ su se odlučili da probaju i kada su ostali vidjeli izraz njihovog zadovoljstva posebnim ukusom svi su se javljali da i oni žele da probaju. Opšti zaključak je bio da uz tako vrhunska ulja odlično ide svaka hrana pa i palačinke sa nutelom. Kako maslina oplemenjuje čovjeka, tako i kvalitetno maslinovo ulje oplemenjuje svaku vrstu hrane.

Na zadovoljstvo organizatora, novogodišnji parti je u potpunosti uspio, uz druženje u prijateljskoj atmosferi predstavljena su vrhunska ulja, Barani i gosti su stekli nova znanja o načinu degustacije i prepoznavanju maslinovog ulja. Sveto drvo masline, maslinovo ulje i starobarsko gostoprimstvo su spojili dobre ljude i na partiju se nije pričalo o politici, vjeri i naciji već je „časica“ vrhunskog ulja sve povezala i svi su uživali što je i bio cilj organizatora.“

{galerija}obale/2016/12/maslinari{/galerija}

Posljednje vijesti

Thumbnail Policija u Baru podnijela nadležnom sudu za prekršaje zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  Art  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar