sd 1

Ekipa DVD-a Komiža na rukama nosila djevojku s cerebralnom paralizom na vrh Huma da vidi zalazak sunca.

Plakala je od sreće, sve nas je ganula...

Izvor: Slobodna Dalmacija ,piše Vinko Paić

Doris iz Varaždina čula je da Vis ima jedan od najljepših zalazaka sunca na svijetu. Zalazak koji je pošto poto željela vidjeti unatoč tome što ima cerebralnu paralizu. Ovih se dana upravo odmara na Visu i velika joj je želja bila otići na brdo Hum iznad Komiže kako bi vidjela taj čarobni zalazak o kojem je toliko slušala.

No kako to nikako nije mogla sama, a za popeti se na Hum i onima u dobroj kondiciji potrebno je podosta energije u što sam se i sam uvjerio kad sam u srpnju bio na ovom mjestu, članica DVD Komiža, Nađa Ramić na društvenim je mrežama objavila status u kojem je pozvala ljude dobre volje da joj pomognu Doris uspeti na Hum. I nije morala dugo čekati. Čim je njezin kolega Mile Mardešić, inače predsjednik DVD Komiža, pročitao njezinu molbu, okupio je ekipu, koju slobodno možemo nazvati, ekipom dobrog srca, kako bi Doris ispunili želju i uljepšali joj boravak na ovom čarobnom škoju.

Našli su se već oko 19:30 kod makadama dugog oko stotinu metara, jedan je vatrogasac gurao kolica, a drugi nosio Doris. Popeli su se 15 minuta do 20 sati, upravo na vrijeme kako bi sve bilo spremno za trenutak koji oduzima dah.

sd 2

- Plakala je od sreće. Ne mogu vam opisati koliko je bila sretna. I nas je sve raznježila i ganula. Drago nam je da smo joj mogli pomoći, opet bi to napravili, kazao nam je Mile Mardešić.

Doris nije sama gledala zalazak sunca. Baš u vrijeme kad su je vatrogasci nosili na Hum, vidjeli su da još jedna osoba u kolicama, poznati hrvatski putopisac Slaven Škrobot također sa svojim društvom pokušava ostvariti istu misiju, pa je ova hrabra ekipa i njega povela sa sobom.

Komentari ljudi i fotografije ispod statusa na Facebook stranici DVD-a Komiža uskoro su počeli mamiti suze na lice.

- Bravo dečki, smješak na licima onih kojima ste ulješali dan, ponosni smo što imamo takve ljude. Male ljude velikog srca.

- Gledajući ove slike i video, suza suzu s ponosom goni, dirnuli ste nas sve na škoju. Malo volje, a puno pozitive..., samo su neki od komentara.

Dodajmo i mi iz redakcije: Svaka vam čast i naklon do poda!

Posljednje vijesti

Thumbnail Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 673...
Više u kategorijama: Info  Sport  Obale  Sport  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo 2020 09

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

AD template klikom do plaze 1

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar