IZVIDJACI

U izviđačkom centru "Prčanj", održan treći forum mlađih brđana i brđanki regiona.

Izviđački lideri od 18 do 30 godina okupili su se kako bi zajedničkim snagama kreirali program za ovu starosnu kategoriju.

Na samom početku Foruma urađeno je mapiranje svih problema sa kojima se susreće pomenuta kategorija, sabrana je okvirna cifra aktivnih brđana i brđanki, napravljen pregled svih aktivnosti koji vezuju naše mlađe brđane i napravljen jasan presjek stanja.

Šta roveri žele, roverske aktivnosti, program za rovere i planiranje zajedničkih roverskih aktivnosti bile su teme koje su se aktivno sprovodile do samog kraja susreta. Načelnik SICG Peko Vukadinović, načelnik SiS-a Nenad Jovanovski, predsjednik SIH Željko Roglić bili su jedni od mentora, zajedno uz tim SiS-a koji rukovodi pomenutom kategoriom u Srbiji ( Luka Čedžić, Ana Trifković i Irina Stokanović).

Izviđači Crne Gore, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine zakazali su već za kraj maja novu roversku aktivnost , duboko uvažavanje, konstruktivan rad, sjajne ideje približile su nas izradi programa za mlađe brđane i brđanke i već sada imamo sam "kostur programa".

Odred izviđača "24. Novembar" iz Bara je na ovim susretima imao tri predstavnika. Kao predstavnik odreda i učesnik na forumu je učestvovao Vuk Lutovac, dok su Nikola Durutović i Dušan Masoničić kao članovi tima načelstva SICG učestvovali u samoj organizaciji foruma.

radni dio

Posljednje vijesti

Litije
16.02.
Thumbnail Sve tvrdnje da su u litijama u većini neprijatelji Crne Gore i njene državnosti, velikosrpski...
Više u kategorijama: Kolumna  Obale  Art  Sport  

porez bar me

Jedro 320x250

cerovo

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar