Projekat “Generator B” prezentiran javnosti Bara

urrb 1

U Dvorcu kralja Nikole prezentiran    je projekat “Generator B”, koji, u saradnji sa Opštinom Bar, sprovodi NVO “Urbar-Urbanizam i arhitektura grada”.

Mlade arhitekte, su ponudili inovativna i zanimljiva rješenja za uređenje javnih površina u gradu.

urrb 5

NVO “Urbar”, sa sjedištem u Podgorici, formirana je prije pet godina od arhitekata i arhitektica gdje su većina Barani: Saša Đurišić, Gavrilo Vuković, Lara Dabanović, Andrea Pajković, Miloš Bukilić, Tamara Marović, Miloš Gačević i Nataša Janković.......

urrb 3

“Prepoznali smo sjajnu šansu da proširimo svoje kapacitete, čujemo što naši sugrađani misle o javnom prostoru, kako ga valorizovati i urediti. Na taj način želimo da im pokažemo da nismo samo birokratija i administracija, da možemo i trebamo da sarađujemo i zajednički doprinesemo ljepšoj i boljoj funkcionalnosti svih gradskih površina”, kazala je Nikoleta Pavićević, sekretarka Sekretarijata za uređenje prostora u Opštini Bar, I izrazila nadu da će finansijska sredstva u tu svrhu biti obezbijeđena iz budžeta ili donacija investitora.

urrb 2

Uređenje prve javne površine koju izaberu arhitekte iz “Urbara” ili građani, finansiraće poznati barski privrednik, humanista i sportski radnik Đorđije Pavićević.

urban radio

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar