fors 2

FORS Montenegro je u okviru projekta ,,Nepogode ne poznaju granice,, (Disasters do not know borders), koji finansira Evropska unija u oviru Programa prekogranične saradnje Crna Gora- Albanija 2014- 2020, a sufinansira Ministarstvo javne uprave Crne Gore dobio opremu za zaštitu i spašavanje u slučaju poplava.

Služba zaštite i spašavanja do sada nije posjedovala opremu dobijenu kroz ovaj projekat, što znači će u narednom periodu svojom namjenom značajno unaprijediti zaštitu i spašavanje u slučaju poplava.

fors 1

Komandir Službe zaštite i spasavanja Amir Muslić je opremu vrijednu 13.625 eura preuzeo na svečanoj primopredaji u Podgorici, koja je organizovana u hotelu “Verde”.

Oprema se sastoji od jednog aluminijumskog i jednog gumenog čamca, dva vanbrodska motora, po šest plutajućih prsluka za spašavanje i prsluka za spašavanje na vodi, ronilačkih peraja, maski, noževa, zaštitnih neoprenskih odijela i čizama, vodootpornih ranaca i rukavica, kao i šest rafting kaciga.

“Služba zaštite i spašavanja do sada nije posjedovala ovu vrstu opreme. Ova donacija značajno će unaprijediti zaštitu i spašavanje u slučaju poplava”, kazao je Muslić.