tanja

U organizaciji Izviđačkog odreda ,,24. novembar” i Saveza izviđača Crne Gore u kasarni ,,Pero Ćetković” u Baru je proteklog vikenda počela ,,Izviđačka vodna škola”.

Ova aktivnost je okupila više od 30 izviđača iz cijele Crne Gore, kao i dva nagrađena MAGa kroz projekat Mladi Aktivni Građani koji je realizovala Građanska alijansa.

Naši članovi imaju priliku da savladaju znanja iz izviđačkih disciplina kao što su: orjentacija, topografija, čvorologija itd. Osim toga steći će znanja iz oblasti timskog rada, motivacije, liderstva i komunikacije, uz to će se upoznati sa radom institucija kao što su Uprava policije, Dom zdravlja i Služba zaštite i spasavanja.

Na samom otvaranju polaznicima se u ime Opštine Bar obratila podpredsjednica Tanja Spičanović uz želju da stečena znanja nastave da primjenjuju u svojim jedinicama. Ona je istakla da su mladi neiscrpni potencijal svake zemlje i podstakla učesnike da rade još bolje kako bi postali dobri lideri, ali i ljudi.
-U toku trajanja škole naše članove očekuju intenzivne aktivnosti, dok su neke već i realizovane. Juče su se polaznici upoznali sa vodnim sistemom, kao i sa krovnim izviđačkim organizacijama na svjetskom nivou, a to su WOSM i WAGGGS. Priliku da svoju kreativnost pokažu imali su kroz izrađivanje njihovih znakova od materijala iz prirode.

tanja 1

Danas su bili u prilici da se upoznaju sa radom Službe zaštite i spasavanja Bar, kao i JZU Doma zdravlja Bar. U prostorijama Službe zaštite i spasavanja upoznali su se sa radom ove institucije, strukturom , organizacijom i njihovim aktivnostima na terenu. Nakon toga kroz pokaznu vježbu predstavili su nam kompletnu opremu sa kojom raspolažu što je izazvalo oduševljenje među našim članovima.

U JZU ,,Dom zdravlja” Bar su se upoznali sa njihovim radom kroz obilazak svih službi koje funkcionišu u sklopu ove ustanove. Naši članovi su dobili važne lekcije iz polja zdravlja i zdravstvene zaštite, saznali su kako funkcioniše Hemijsko epidemiopoška služba, kako se vrše ispitivanja i razne vrste analiza, kazao je starješina odreda Miodrag Tanjo Masoničić . On je istakao da veliku zahvalnost duguju Ministarstvu odbrane Crne Gore na čelu sa ministrom Predragom Boškovićem, koje je ustupilo prostor kasarne na korištenje i koje je kao i uvijek do sada izvrstan domaćin.
Ova škola se realizuje u sklopu projekta “Volonteri u zajednici” koji je podržan od strane Opštine Bar.

ave tours 2

Posljednje vijesti

Thumbnail U Domu zdravlja Bar u toku je niz aktivnosti koje nakon rješavanja infrastrukturnih problema,...
Više u kategorijama: Info  More  Obale  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb reklama

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar