tanja

U organizaciji Izviđačkog odreda ,,24. novembar” i Saveza izviđača Crne Gore u kasarni ,,Pero Ćetković” u Baru je proteklog vikenda počela ,,Izviđačka vodna škola”.

Ova aktivnost je okupila više od 30 izviđača iz cijele Crne Gore, kao i dva nagrađena MAGa kroz projekat Mladi Aktivni Građani koji je realizovala Građanska alijansa.

Naši članovi imaju priliku da savladaju znanja iz izviđačkih disciplina kao što su: orjentacija, topografija, čvorologija itd. Osim toga steći će znanja iz oblasti timskog rada, motivacije, liderstva i komunikacije, uz to će se upoznati sa radom institucija kao što su Uprava policije, Dom zdravlja i Služba zaštite i spasavanja.

Na samom otvaranju polaznicima se u ime Opštine Bar obratila podpredsjednica Tanja Spičanović uz želju da stečena znanja nastave da primjenjuju u svojim jedinicama. Ona je istakla da su mladi neiscrpni potencijal svake zemlje i podstakla učesnike da rade još bolje kako bi postali dobri lideri, ali i ljudi.
-U toku trajanja škole naše članove očekuju intenzivne aktivnosti, dok su neke već i realizovane. Juče su se polaznici upoznali sa vodnim sistemom, kao i sa krovnim izviđačkim organizacijama na svjetskom nivou, a to su WOSM i WAGGGS. Priliku da svoju kreativnost pokažu imali su kroz izrađivanje njihovih znakova od materijala iz prirode.

tanja 1

Danas su bili u prilici da se upoznaju sa radom Službe zaštite i spasavanja Bar, kao i JZU Doma zdravlja Bar. U prostorijama Službe zaštite i spasavanja upoznali su se sa radom ove institucije, strukturom , organizacijom i njihovim aktivnostima na terenu. Nakon toga kroz pokaznu vježbu predstavili su nam kompletnu opremu sa kojom raspolažu što je izazvalo oduševljenje među našim članovima.

U JZU ,,Dom zdravlja” Bar su se upoznali sa njihovim radom kroz obilazak svih službi koje funkcionišu u sklopu ove ustanove. Naši članovi su dobili važne lekcije iz polja zdravlja i zdravstvene zaštite, saznali su kako funkcioniše Hemijsko epidemiopoška služba, kako se vrše ispitivanja i razne vrste analiza, kazao je starješina odreda Miodrag Tanjo Masoničić . On je istakao da veliku zahvalnost duguju Ministarstvu odbrane Crne Gore na čelu sa ministrom Predragom Boškovićem, koje je ustupilo prostor kasarne na korištenje i koje je kao i uvijek do sada izvrstan domaćin.
Ova škola se realizuje u sklopu projekta “Volonteri u zajednici” koji je podržan od strane Opštine Bar.

ave tours 2

Posljednje vijesti

Thumbnail Crna Gora je trenutno bez oboljelih od koronavirusa i u ovom trenutku nema ni aktivnih slučajeva...
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar