javo4

Dan planete Zemlje, 22.april obilježen je brojnim aktivnostima u Baru.

Povodom Dana planete Zemlje danas je u gradu zasađeno oko 70 sadnica različitih kultura koje je donirale Turistička organizacija Bar, ugostiteljski objekat Matica

Piše: Biljana Dabić

Dan planete Zemlje obilježava se u više od 150 zemalja širom svijeta. Namjera je da ljude širom svijeta podsjeti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se stanovništvu ukaže na problem ekosistema, na zagađenje naseljenih mjesta i na to kako poboljšati kvalitet životne sredine

javor 185

-Naš prioritetan cilj je da akcija ne bude samo danas kada obilježavamo Dan planete zemlje, kazao je predsednik opštine Bar Dušan Raičević koji je najavio početak kampanje “ Naš Bar- čist grad”.
-Kroz kampanju “ Naš Bar- čist grad” u prvim mjesecima je akcenat na pravilno odlaganje komunlanog otpada, na promjenu svijesti naših sugrađana. Činjenica je da pored administrativnih i tehničkih problema sa kojima se naše službe susreću, stanje na terenu je i rezultat neadekvatne kulture sugrađana po pitanju pametnog odlaganja otpada, kazao je Raičević i najavio da će narednih dana stići prvi kontigent posuda za odlaganje smeća, 500 kanti po 120 litara, koje će opština Bar pokloniti domaćinstvima u Šušnju, Sutomoru, Velikom Pjesku, Polju.

-To će biti prva akcija sa ciljem da se komunalni otpad na pravi način odlaže, a naše službe u dogovorenom režimu pražnjenja, te aktivnosti sprovode na terenu. Nadam se da ćemo imati rezultate u prvim mjesecima, te da će kampanja dati smjernice kako dalje , akciju za čist grad da sprovodimo u narednom periodu , kazao je Raičević

javor 238

TO Bar godinama obilježava Dan planete zemlje

-Ove godine dio smo šire kampanje “ Naš Bar- čist grad” koju realizuje i koordinira opština Bar. Odlučili smo da ove godine ispred TO Bar i ispred ugostiteljskih objekata zasadimo nove biljke, kazao je Kukalj naglašavajući da je životna sredina zaista važna – trebamo je štititi i čuvati, a važna je i sa aspekta unapređenja ukupnog turističkog proizvoda, kazao je Kukalj ističući das u u saradnji sa Komunalnim preduzećem zasadili oko 70 sadnica u centru grada.

javor 190

-Vjerujem da će ovo akcija biti nastavljena u buduće, u kontinuitetu te da će dati pravi primjer kako se životna sredina treba čuvati za dobrobit građana a i turista, kazao je Kukalj.
Ispred Komunalnog preduzeća, inženjer pejzažne arhitekture Mira Prentović ističe da se opština i ovo preduzeće trude da svake godine unaprijede životnu sredine.
-Današnja akcija je podsticaj za sve sugrađane da je mnogo važno voditi računa o životnoj sredini. U narednom periodu nastavljamo sa uređenjem zelenih površina u gradu, zasađivanjem novih sadnica i održavanjem već oplemenjenih površina, kazala je Prentović.

Suvlasnik caffea Matica Davor Vuković kaže da su pridružili akciji i poklonili sadnice javora i na taj način dali primjer drugima da se u gradu formiraju zelene oaze

Ispred ugostiteljskog objekta “Matica” su oplemenili prostor javnih površina, osmislili ambijent na orginalan način sa zimzelenim i listopadnim stablima zasađenim u velikom bačvama.

javor 215

U akciji obilježavanja Dana planete Zemlje uključili su se i najmlađi koji su svojim likovnim kreacijama na barskoj rivi crtali najljepše motive prirode uz prigodan zabavni program.

Luka Bar unutrašnji baner

Posljednje vijesti

Thumbnail Mladić A.B. (23) iz Tuzi zadobio je povrede opasne po život dok se sunčao na plaži u Kručama,...
Više u kategorijama: Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

Jedro baner huppe

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar