ekolozi 1

U sklopu odredskog plana aktivnosti povodom obilježavanja Dana planete Zemlje članovi Izviđačkog odreda „Jadran“iz Bara su 20-og aprila u saradnji sa auto kampom „Lad“ i izviđačkim odredom „Budva“ u Boljevićima i Vipazaru organizovali ekološku akciju.

ekolozi 2

Odvijala se u tri pravca od sela Boljevići do mosta na Virpazaru, što uključuje i čišćenje korita rukavaca Skadarskog jezera, kao i trasu Virpazar – Besac , od Boljevića stazom kroz šumu do Besca i vidikovca i od Boljevića u pravcu Limjana.

ekolozi 3

Dio izviđača je proveo noć na kampovanju u kampu Lad u Boljevićima odakle su započete sve aktvnosti.

U akciji je učestvovalo 70-oro volontera, izviđača iz Izviđačkog odreda „Jadran“ iz Bara i 20 volontera iz Izviđačkog odreda „Budva“ , zajedno sa radnicima auto kampa Lad , NP Skadarsko jezero i Javnog preduzeća Komunalne djelatnosti Bar.

ekolozi 4

Prikupljena je velika količina otpada i može se reći da je ekološka akcija uspešno održana uz veliki entuzijazam svih organizacija, koje poručuju građanima da budu savjesni i ne bacaju otpad tamo gdje mu nije mjesto .

ekolozi 5

Cilj ove akcije bio i podizanje ekološke svijesti kod mladih na mnogo veći nivo i radujemo se da smo ovom prilikom mogli da damo primjer mladima i naglasimo koliko je značajno brinuti se o prirodnom bogatsvu koje imamo u našoj Crnoj Gori . Poslije ekološke aktivnosti učesnici su posjetili tvrđavu Besac i upoznali se sa njenom istorijom .

ekolozi 6

Zahvalnost za uspješno izvedenu akciju dugujemo : Nacionalnom Parku „Skadarsko jezero“, Javnom preduzeću Komunalne djelatnosti Bar, Restoranu „Pelikan“ i firmi „Kalalamper“ bez kojih bi bilo teško realizovati ovaj projekat u potpunosti .

Posljednje vijesti

Thumbnail Nepoznati počinioci u noći između 19. i 20. februara iscrtali su na zidinama tvrđave Tabija iz XIX...
Više u kategorijama: Info  More  Obale  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

cerovo

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar