becho

Restoran Kaldrma je i ove godine bio mjesto okupljanja maslinara Bara, Budve/Petrovca, Ulcinja i hrvatskog otoka Hvara.

Vrhunsko maslnovo ulje čiji su uzorci za degustaciju pristigli od Istre pa sve do Ulcinja je bilo tema druženja maslinarskih prijatelja. Degustaciji su prisustvovale i predstavnice Biotehničkog fakulteta iz Podgorice, gospođa Stoja Ljutica i gospođa Slavica Kontić.

Predsjednik Nacionalnog udruženja je nakon pozdrava i riječi dobrodošlice pojedinačno predstavio sva ponuđena ulja nakon čega je uslijedila degustacija uz stručne komentare i stručnu raspravu o degustiranim uzorcima. Učesnici su degustirali i upoređivali ulja koja su proizvedena prošle maslinarske sezone sa ovogodišnjim uljima kao i ona koja su proizvedena u Baru sa uljima iz regiona.

rasha

Degustacija je bila prilika da se sretnu prijatelji i da se uz priganice i domaći sir druže ,provesele ali i razmjene maslinarska znanja i iskustva.

Druženje sa prijateljima iz Hrvatske, gospođom Helenom Piacun i mr. Stankom Štambukom, stručnjakom za maslinarstvo je nastavljeno i u subotu u maslinjacima Mrkojevića gdje je izvedena obuka rezidbe maslina za maslinare sa ovog područja. Mrkojevići su sa velikim interesovanjem pratili Stanka i njegova uputstva za rezidbu mladih maslina.

Posljednje vijesti

Thumbnail Danas po podne nesvakidašnji dogadjaj za Barane.
Više u kategorijama: More  Art  More  Info  More  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

porez bar

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar