becho

Restoran Kaldrma je i ove godine bio mjesto okupljanja maslinara Bara, Budve/Petrovca, Ulcinja i hrvatskog otoka Hvara.

Vrhunsko maslnovo ulje čiji su uzorci za degustaciju pristigli od Istre pa sve do Ulcinja je bilo tema druženja maslinarskih prijatelja. Degustaciji su prisustvovale i predstavnice Biotehničkog fakulteta iz Podgorice, gospođa Stoja Ljutica i gospođa Slavica Kontić.

Predsjednik Nacionalnog udruženja je nakon pozdrava i riječi dobrodošlice pojedinačno predstavio sva ponuđena ulja nakon čega je uslijedila degustacija uz stručne komentare i stručnu raspravu o degustiranim uzorcima. Učesnici su degustirali i upoređivali ulja koja su proizvedena prošle maslinarske sezone sa ovogodišnjim uljima kao i ona koja su proizvedena u Baru sa uljima iz regiona.

rasha

Degustacija je bila prilika da se sretnu prijatelji i da se uz priganice i domaći sir druže ,provesele ali i razmjene maslinarska znanja i iskustva.

Druženje sa prijateljima iz Hrvatske, gospođom Helenom Piacun i mr. Stankom Štambukom, stručnjakom za maslinarstvo je nastavljeno i u subotu u maslinjacima Mrkojevića gdje je izvedena obuka rezidbe maslina za maslinare sa ovog područja. Mrkojevići su sa velikim interesovanjem pratili Stanka i njegova uputstva za rezidbu mladih maslina.

Posljednje vijesti

Thumbnail Danas meteo služba predvidja promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, uz rijetku pojavu...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  Sport  

ViM BANER

Jedro 320x250

Alter Modus

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

baneb jedro

caffee pizzeria garden

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar