Zlatno i srebrno priznanje za barske srednjoškolce

Alma 1

Na Međunarodnim susretima učenika i profesora ugostiteljsko turističke struke jugoistočne Evrope, “GATUS 2017” koji su održani u Herceg Novom od od 21. do 24. septembra ,po prvi put učestvovala je barska Srednja ekonomsko- ugostiteljska škola.

PIŠE: Alma LJUCA

Oni su se predstavili sa svoje tri ekipe koje su imale zapažene rezultate na takmičenju iz svoje struke.

Pored domaćina Srednje mješovite škole "Ivan Goran Kovačić" ,barski srednjoškolci su se nadmetali u konkurenciji sa još 12 škola sa prostora Crne Gore ,Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Naše ekipe vratile su se bogatije za jedno prelijepo isustvo,ali i ponosne zbog osvojenih nagrada-jedne zlatne i dvije srebrne plakete. Ovakav plasman,među veoma brojnom i jakom konkurencijom,predstavlja izuzetan uspjeh i priznanje kvalitetu koji se njeguje u našoj školi-istakli su mentori koji su predvodili svoje ekipe Anđela Globarević,Dragana Raićević I Snežana Petrušević .

Tim kulinara,koji je predvodila profesorica, Anđela Globarević,osvojio je prvo mjesto u takmičarskoj disciplini Priprema deserta. Pobjedničku ekipu činili su njeni učenici Aldijana Bajramović,Katarina Strahinja i Anela Muratović,a desert kojim su zavrijedili naklonost žirija bio je čuveni kolač Millefoglie.
U kategoriji Pripremanje nacionalnog jela,ekipa profesorice Dragane Raičević,osvojila je drugo mjesto.Ovaj srebrni tim,koji se predstavio jelom Ramstek i rozbratna na tri načina,činili su učenici Alma Hot,Alan Agović i Luka Radoičić.

Srebro je osvojila i ekipa koja se nadmetala u kategoriji Special Interest aranžman u svom mjestu.Oni su se predstavili sa "Oriental gastro tura-Stari Bar",koju su osmislili naši učenici smjera turistički tehničar,Nevena Čubranović,Dušan Korać i Dijana Kovačević,pod mentorstvom profesorice Snežane Petrušević. Ova raskošna i interesantna prezentacija dokazala je da su turistički potencijali Bara neiscrpan izvor ideja.

Mentori ekipa smatraju da je ovo regionalno takmičenje bilo idealna prilika ne samo za nadmetanje u struci,već i za razmjenu iskustava,kao i za uspostavljanje novih veza,poznanstava i raznih oblika saradnje među školama.

{galerija}obale/2017/9/alma{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar