Novo: Automatsko zalivanje gradskog zelenila Baru

steevo pejov

Komunalno preduzeće Bar montira automatske sisteme za zalivanje na javnim zelenim površinama koji će biti pušteni u rad u ponedjeljak, 29. aprila.

radovi komunal

Preduzeće je od EKO FONDA dobilo subvenciju za realizaciju projekta “Projektovanje, uređenje i održavanje zelenih površina”.
“Ova podrška ne samo što potvrđuje važnost našeg projekta, već nam pruža sredstva i podsticaj za ostvarivanje naših ciljeva u zaštiti okoline i unapređenju kvaliteta života u našoj zajednici. Sistemi za automatsko zalivanje zelenih površina su urađeni na tri lokacije na kojima su prethodno izbušeni bunari – na zelenoj površini pored ‘Parapeta’, ispred ‘Turista’ i duž Bul. dinastije Petrović, od ‘Time outa’ do semafora. Automatskim sistemom obuhvaćeno je deset hiljada kvadratnih metara. Ugrađeno je 2.200 metara crijeva, sa 180 prskalica (rotorskih i sprej rasprskivača, zavisno od namjene zelenih površina). Sistemi za zalivanje su tipa ‘HUNTER’ koji je jedan od nekoliko vodećih brendova u svijetu za ovu djelatnost,” kazao nam je izvršni director Stevo Pejović, i dodao “ubuduće, svako hortikulturno uređenje javnih zelenih površina biti praćeno izgradnjom sistema za zalivanje, počev već od Ulice JNA, na novom uređenom dijelu razdjelnog ostrva”.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar