ViK Bar se obraća korisnicima...

mladen ttop

Poštovani korisnici,

Želimo skrenuti pažnju svim građanima na problem neovlašćenog priključenja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Ovakvo ponašanje ugrožava ispravnost, stabilnost i sigurnost vodovodnog sistema.
Pozivamo sve građane da u najkraćem roku prijave neregistrovane priključke Tehničkom sektoru DOO“ Vodovod i kanalizacija“ Bar gdje će dobiti sve relevantne informacije o tehničkim uslovima priključenja i načinu registracije kao privremenog korisnika.
U toku su detaljne i kontinuirane kontrole svih priključaka na teritoriji opštine radi očuvanja funkcionalnosti komunalne infrastrukture i suzbijanja svih vidova nelegalnog korišćenja vode iz vodovodnog sistema.
Sve neregistrovani priključci će, osim isključenja sa distributivne mreže, biti podvrgunti rigoroznim sankcijama koje uključuju pravne postupke i novčane kazne. Protiv navedenih lica će biti pokrenute krivične prijave za neovlašćeno priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Ovakvo nelegalno ponašanje predstavlja ozbiljno kršenje zakona koje se ne može i ne smije tolerisati. Očekujemo od građana da će zaposlenima ovog privrednog društva omogućiti nesmetanu kontrolu ispravnosti priključaka i pristup mjernom mjestu.
U cilju očuvanja vodovodnog sistema posvetili smo se sprovođenju aktivnih kontrola koje su pokazale značajne rezultate. Takođe, neophodno je da svi građani preuzmu odgovornost kako bi se očuvali zajednički resursi i osigurala pravedna distribucija vode. Apelujemo na građane da aktivno učestvuju u očuvanju zakonitosti prijavljivanjem neovlašćenih priključaka.
Registrovanje priključaka je od suštinske važnosti iz nekoliko ključnih razloga, a to su: očuvanje infrastrukture, bezbijednost vodovodnog sistema, pravedna distribucija vode svim korisnicima, efikasno upravljanje rizicima i u konačnom predstavlja ključni korak u očuvanju održivog sistema vodosnabdijevanja sa pozitvnim uticajem na cjelokupnu zajednicu.
Takođe, pozivamo sve korisnike koji imaju dugovanja za utrošenu vodu da se odazovu akciji reprograma “ Na rate lakše do otplate” koja pruža mogućnost korisnicima da postepeno i na fleskibilniji način izmire svoje obaveze za utrošenu vodu i time izbjegnu troškove prinudne naplate.
U potpisu, Mladen Đurićić, izvršni direktor

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar