Objavljen novi Javni poziv Opštine Bar

Tanja Spičanović 

Poziv se odnosi na dodjelu subvencija iz oblasti socijalne i dječje zaštite i unapređenja socijalne inkluzije.

Za ovu namjenu Opština je opredjelila 120.000 eura, kazala je predsjednica Komisije za dodjelu subvencija  mr Tanja Spičanović.

Javni poziv Opštine Bar za dodjelu subvencija iz oblasti socijalne i dječje zaštite i unapređenja socijalne inkluzije objavljen je danas. Riječ je o pozivu koji se realizuje kao dio novog socijalnog programa lokalne uprave u cilju podrške smanjenju siromaštva, obezbjeđenju veće socijalne uključenosti ranjivih grupa, unaprijeđenja kvaliteta života i osnaživanja za samostalan i produktivan život pojedinca.

Pravo na subvencije mogu ostvariti djeca koja pohađaju osnovnu školu, a koja se nalaze u nepovoljnom socijalnom statusu, odnosno u stanju socijalne potrebe.

Ukupan iznos opredijeljene finansijske podrške iz budžeta Opštine Bar iznosi 120.000 hiljada eura kojima će se subvencionisati neformalno obrazovanje sa 35.000 eura, školski obrok sa 40.000, članarina u sportskim klubovima sa 35.000, dok su za subvencije za školski pribor predviđena sredstva u iznosu od i 10.000 eura.

Visina novčanih sredstava koja se dodjeljuje po pojedinačnim oblastima, način dodjele subvencija, preciznije definisanje opravdanih troškova koji mogu biti subvencionisani, kao i ostale važne informacije sadržane su u Javnom pozivu koji je dostupan na zvaničnoj web stranici Opštine Bar www.bar.me .

Prijave na javni poziv koje sadrže obrazac sa pratećom dokumentacijom dostavljaju se elektronskim putem na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili predaju na Građanskom birou u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti, sa naznakom „Prijava na Javni poziv za dodjelu subvencija iz oblasti socijalne i dječje zaštite i unapređenja socijalne inkluzije“ Sekretarijat za lokalnu samoupravu – za Komisiju za materijalna davanja iz socijalne i dječje zaštite.

Javni poziv je otvoren 15 dana od dana objavljivanja istog, odnosno do 30. septembra 2023. godine.

"Pored ovih subvencija koje su namijenjene učeničkoj populaciji, Opština Bar opredijelila je i 5.000 eura za subvencije u plaćanju komunalnih usluga koje pružaju javne službe čiji je osnivač Opština, kao i 3.000 eura za subvenciju putnih troškova za roditelje prijevremeno rođene djece ili djece sa povredama i smetnjama nastalim usljed porođaja,a koja su stacionirana na odjeljenju neonatologije KBC u Podgorici usljed čega su roditelji izloženi troškovima svakodnevnog putovanja. Pojedinačan iznos ovih subvencija iznosi do 250 za komunalne usluge,odnosno do 300 eura za putne troškove, a isplaćuju se jednokratno. Zahtjevi za ove vrste subvencija dostupni su na zvaničnom sajtu Opštine,a mogu se preuzeti i u Građanskom birou", istakla je predsjednica Komisije za dodjelu subvencija mr Tanja Spičanović.

U sklopu novokreiranog socijalnog programa, Opština Bar je obezbijedila i po 100 besplatnih ulaznica za kulturne sadržaje koje organizuje JU Kulturni centar, kao i godišnje propusnice za gradski stadion i ostale sportske događaje koje organizuje Sportsko – rekreativni centar Bar, a koje su namijenjene djeci i mladima.

"Osim toga, kao dio ovog socijalnog programa uskoro će biti objavljen i javni poziv za raspodjelu sredstava za medicinsku potpomognutu oplodnju u ukupnom iznosu od 30.000 eura", najavila je Spičanović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar