Vijest za ljubitelje motora

indian bike

U Dubrovniku otvoren Muzej motora marke Indian.

Izložena je jedna od najvrednijih kolekcija na svijetu
Muzej istorijskih motora marke Indian, najveći u Evropi i jedan od najvećih na svijetu, otvoren je prije nekoliko dana u prostorijama samostana svete Klare i već privlači pažnju brojnih zaljubljenika u motocikle iz cijelog svijeta.
Kolekcija s više od trideset očuvanih primjeraka motora prvog američkog proizvođača motocikala Indian jedna je od najvrednijih na svijetu.
U garaži anonimnog vlasnika iz Slovenije više nije bilo mjesta i odlučio ju je izložiti upravo u Dubrovniku, piše HRT.
- Kolekcionar koji je skupljao preko četrdesetak godina se odlučio da otvori muzej i onda dobio ponudu iz Beča i Ljubljane, ta je informacija došla do nas i mi smo uspjeli pronaći adekvatan prostor, priča Kristian Vrbanić, voditelj Muzeja povijesnih motora marke Indian.Najstariji model proizveden 1904. godine. Najstariji model, Camelback, proizveden je 1904. i sliči kombinaciji bicikla i motora. Boje su odabirali indijanski poglavice, a posebno su zanimljivi trkaći motori koji nisu imali kočnice, i vozači su na njima često stradavali. Indian je proizvodio i vojne motocikle u oba svjetska rata.- Ti motori su se prilagođavali potrebama, tako imamo model koji je proizveden za saharu, pustinju, za operaciju u Sahari i on je, oni su čak tu ubacili jedan brodski motor, jer nije bilo vremena za istraživanje, govori Vrbanić.
Istorija  motociklizma unutar povijesnih zidina sasvim je sigurno dodatan začin dubrovačkoj turističkoj ponudi.

Foto&izvor: HRT

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar