Opasnost sa krova “Zelene zgrade” vreba!

krov zelene 2

Skupština stanara i "Art Gloria" snose odgovrnost za poslijedice...


Saopštenje Opštine Bar prenosimo integralno.

Opština Bar preuzela je sve mjere u cilju zaštite bezbijednosti stanara ali i svih prolaznika, pješaka, u Ulici Branka Čalovića, kod zgrade14A, poznate i kao “Zelena zgrada”. Naime, kako je na krovu ove stambene zgrade nedavno izbio požar, na istoj se nalazi veća količina raznog materijala ostalog iza požara, poput greda, daski, šuta.

Kako bi zaštitili bezbijednost građana koji se kreću javnim površinama u okolini ove zgrade, naročito u slučaju eventualnih vremenskih nepogoda, bure ili juga koji mogu oboriti takav materijal sa krova zgrade, uputili smo dopis preduzeću “Art Gloria” koje je nadležno za održavanje zgrade shodno odluci Skupštine stanara.

U dopisu je detaljno predstavljeno stanje na krovu zgrade koje je opasnost za pješake, ali i date jasne sugestije da se odmah sprovedu aktivnosti u cilju rješavanja ovog problema te da se, u međuvremenu, oko zgrade istaknu znaci upozorenja ili trake upozorenja na opasnost.

krov zelene 1

Na ovaj način Opština Bar iscrpila je sve svoje mogućnosti da djeluje u ovom slučaju, pa je sva odgovornost za eventualno nastalu bilo kakvu štetu ili ugrožavanje bezbijednosti građana na strani nadležnih za održavanje same zgrade, odnosno na Skupštini stanara i u konkretnom slučaju "Art Gloria", shodno odredbama Zakona o održavanju stambenih zgrada.

Opština Bar apeluje još jednom na Skupštinu stanara i "Art Gloria" da započeti posao dovrše što prije u cilju sigurnog kretanja građana, a na stanare zgrade u Ulici Branka Čalovića i sve građane koji se kreću ovim dijelom grada da, do završetka poslova raščišćavanja krova, povedu računa o svojoj sigurnosti i ne zadržavaju se neposredno uz pomenutu zgradu, naročito imajući u vidu najavljeno nevrijeme praćeno snažnim vjetrom.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar