Izviđački odred „Jadran“ Bar raportira!

io mico 1

VII Izviđačko edukativni kamp “Budi izviđač“.

U skladu sa godišnjim planom i programom rada Izviđački odred „Jadran“ je za svoje članove od 7 do 15 godina organizovao u Buljarici VII Izviđačko edukativni kamp “Budi izviđač“ . Učešće na izviđačkom druženju uzelo je 75 učesnika . Na izviđačko edukativnom kampu u Buljarici koji je održan u kampu Izviđačko porečanskog odreda „Jadran“ iz Skoplja djeca iz Bara su se upoznala sa skautizmom kao zdravim stilom života i njegovim karakteristikama.

io mico 3

Prepoznajući skautizam kao vid neformalnog obrazovanje koji je jedan od bitnih faktora koji nedostaju današnjem školsko obrazovnom sistemu starješine i rukovodstvo Izviđačkog odreda „Jadran“iz Bara su u toku trajanja kampa upoznali djecu sa onim što klasični školski sistem nije u mogućnosti da im pruži putem redovnog školskog obrazovanja.

io mico 2

Izviđačka animacija i obuka na ovom trodnevnom kampu su obuhvatili obrazovni dio i izviđačke vještine : upoznavanje sa skautskim pokretom , čvorologiju , šatorizaciju , boravak u šatoru, signalizaciju , šifrovano pismo , orjentaciju u prostoru , prvu pomoć , pravljenje kabanice od šatorskog krila , putne znakove i njihovu primjenu i razvijanje ekološke svijesti .
Sportske i zabavne aktivnosti su obuhvatile obuku za korišćenje, luka i strijele ,poligon spretnosti i izviđačke igre , društvene igre i igre sa loptom.

io mico 4

U prethodnih 7 godina kroz edukaciju u ovom kampu je prošlo preko 700 djece iz Bara što dovoljno govori o interesovanju djece i njihovih roditelja koji svoju djecu u velikom broju prijavljuju za aktivnosti u prirodi . Ove kampove i sve ostale aktivnosti odreda bi bilo nemoguće realizovati da nije interesovanja roditelja koji ove aktivnosti odreda Jadran finansiraju jer smatraju da pozitivno utiču na razvoj njihove djece .

Uspješno su realizovani i ciljevi ovoga kampa čija je ideja da djeca provedu što više vremena u prirodi sa svojim vršnjacima i rad na poboljšanju verbalne komunikacije kao i učenje korisnih vještina koje im mogu pomoći u budućem životu .
U potpisu,
Starješina Izviđačkog odreda „Jadran“
Mićo Baltić

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar