Nove vizure obale Črvanj kod Crvene plaže

črvanj gradnja 1

Kad Morsko dobro vidi vizuru napretka, priprema urgencije.

Investitor je dobio potrebnu dokumentaciju od nadležnog MEPG rješenjem od 01.12.2022. i saglasnost JP Morsko dobro od 25.11.2021, kako je istaknuto i na gradilišnoj tabli.

črvanj gradnja 4
Koliko vidim, lijepo to izgleda, javlja naš čitalac.

Primorski portal / RTCG danas su objavili:
Investitor na Črvnju nastavlja sa devastacijom

Služba za kontrolu Morskog dobra dostviće urgencije nadležnim inspekcijskim službama zbog novih devastacija na plaži Črvanj u Baru. I ranije kontrole, kao i posljednja, koja je izvršena 7. juna, pokazale su da investitor doo „Manevar D.D.“ radove izvodi mimo dozvola koje je izdalo Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

„Ponovnom kontrolom dana 7. juna ove godine, konstatovani su dalji radovi na izgradnji potpornog zida i izgradnji nadstrešnice na vlasničkim parcelama, dok su na prostoru ispred navedene parcele konstatovani radovi na devastaciji obale“, saopšteno je portalu RTCG iz Morskog dobra.

črvanj gradnja 4

Podsjetimo, Služba za kontrolu ovog preduzeća u februaru je dva puta izlazila na teren – 2. i 17. februara i oba puta je konstatovano da investitor gradi mimo dozvole, nakon čega je JP Morsko dobro uputilo zahtjev za kontrolu i urgenciju za kontrolu Direktoratu za inspekcijske poslove i licenciranje i Komunalnoj policiji opštine Bar.

rattta

foto: Ozren Zogović

„Kontrolon od 2. februara konstatovano je da se radovi se odvijaju van obuhvata parcele za koje su data odobrenja za sanaciju, te je stoga, upućen zahtjev za vršenje inspekcijskog nadzora i to Komunalnoj policiji Opštine Bar i Direktoratu za inspekcijske poslove i licenciranje u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma. Služba za kontrolu Javnog preduzeća “Morsko dobro” je ponovo izvršila kontrolu terena, i to 17. februara. Sačinjena je službena zabilješka broj 0103-745/2-5 kojom je konstatovano da se nastavilo sa bespravnim radovima“, saopšteno je ranije Primorskom portalu iz ovog preduzeća.

Zbog radova na ovom dijelu barske obale, zabrinutost je iskazao ranije i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, koji je u februaru najavio i pokretanje krivične prijave.

„Duboko sam uznemiren scenama uzurpacije i devestacije barske rivijere na Črvanju uz Crvenu plažu i kao čelnik lokalne uprave dijelim strijepnju sugrađana kakve će posljedice ova građevinska intervencija ostaviti na životnu sredinu i autentičnost ovog dijela obale“, saopštio je tada Raičević, te podsjetio da podsjetio da je Opština Bar i u ranijem periodu, još 2015. godine, preduzimala sve zakonske mjere da zaustavi građevinske radove na lokaciji kod Crvene plaže, a dodatno, rješenjem Komunalne policije Opštine Bar od 16.11.2021. naložili da se obustave svi radovi na fiktivnoj obale ili erozije.

Zbog radova na Črvnju, reagovali su ranije i predstavnici političkih subjekata, ekološki aktivisti…

Izvor: Primorski.me / rtcg

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar