NVO “CAMP” iz Ostrosa počela realizaciju projekta

 kamp Os

Projekt „Zdravlje i aktivan boravak mladih u prirodi“ za koji je dobila sredstva od Opštine Bar kroz Javni konkurs za raspodjelu sredstava za projekte i programe nevladinih organizacija u 2023. godini započet je u Ostrosu.

Cilj projekta je da obezbijedi dobru informisanost djece, razvije pozitivne, prosocijalne stavove i vrijednosti, promoviše odgovorno ponašanje i zdrav način života kako bi svako dijete u određenoj mjeri razvilo sposobnosti za pozitivno, adaptivno i konstruktivno ponašanje, koje će im omogućiti da se na efikasan i efektivan način suoče sa zahtjevima i izazovima svakodnevnog života istekao je Afrim Berjašević, koordinator porjekta.


U toku trajanja projekta će se vršiti i edukacija iz oblasti zdravlja, značaj fizičke aktivnosti na zdravlje, uticaj ishrane, prevencija i očuvanje mentalnog zdravlja mladih kao i razvoju timskog duha i saradnje.
Takođe planirali smo da održimo druge aktivnosti poput balansiranje tijela na SUP (Standup paddleboarding), trčanje, atletske discipline, orijentiring, alpinizam itd.


Direktnu ciljnu grupu čine 24 adolescenata iz osnovne škole „Đerđ Kastrioti Skenderbeg“ iz Ostros. Projektne aktivnosti će se realizovati na obali Skadarskog jezera u Ostrosu.
Kroz edukaciju i razne aktivnosti očekujemo da kod djece probudimo svijest koliko je važno zdravlje, način ishrane, fizičke aktivnosti i mentalna higijena.
U potpisu,Koordinator projekta Afrim Berjašević

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar