Vijest iz OŠ “Mrkojevići”

skul mrk 

Saradnja Osnovne škole "Mrkojevići" sa PEACE CORPS-om se još jednom pokazala uspješnom.

U nizu realizovanih projekata izdvojio se jedan posve neobično osmišljen i poučan čas geografije pod nazivom "Otkrijte Ameriku" za učenike osmog razreda. Nastavnica engleskog jezika Lela Muslić Džogović i volonter Ossian Leighton, u saradnji sa nastavnikom geografije Asanom Nikezićem, osmislili su ovaj čas sa ciljem da učenike povedu na nezaboravno putovanje kroz ovu veliku zemlju.

Nakon uvodnog dijela časa u kome su prikazane sve savezne države, njihova podjela po regijama, klimatski uslovi i druge interesante činjenice, uslijedili su video pozivi stanovnika SAD među kojima su bili i naši iseljenici. Oni su učenicima rekli nešto više o gradovima u kojima žive, o njihovim znamenitostima, lokalnom biljnom i životinjskom svijetu i nekim drugim manje poznatim podacima.

Mr Leighton je predstavio svoju zemlju i odgovarao učenicima na mnogobrojna pitanja, te su saznali mnogo toga što nisu znali.
U završnom dijelu časa učenici su imali priliku da odgovore na nekoliko kviz pitanja i da prokomentarišu šta je njima bilo najzanimljivije o SAD.
Nastava se na ovom času odvijala u potpunosti na engleskom jeziku.

Na zadovoljstvo svih, učenici su pokazali veliko interesovanje za ovakav vid nastave i ispratili ga aplauzom, a direktor Osman Grgurevic i prisutni nastavnici su se složili da je čas bio vrlo uspješan.
Naročito su zadovoljni saradnjom sa volonterom PEACE CORPS-a Mr. Ossianom Leightonom i njegovim zalaganjem i inicijativom za široki spektar tema koje bismo zajedno mogli odraditi.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar