Montirana nova oprema na vodoizvorištu Brca

vik brca

Mladen Djuričić: Ulažemo u infrastrukturu za bolje vodosnabdjevanje tokom predstojeće sezone.

Ekipe tehničkog sektora DOO Vodovod i kanalizacija Bar su učinile dodatne napore kako bi odgovorili svim izazovima koji nas očekuju kada je riječ o adekvatnijem vodosnabdjevanju na području Opštine Bar. Naime tokom jučerašnjeg dana je na vodoizvorištu Brca u Sutomoru ugrađena nova vodovodna pumpa snage 42 kw čime se stvaraju tehnički kapaciteti koji će doprinijeti stabilnijem vodosnabdjevanju ovog područja.

To je tek prvi korak u nizu aktivnosti koje planiramo sprovesti na planu modernizacije pumpnih postrojenja. U najskorijem roku biće izvedena ugradnja još dvije vodovodne pumpe što će stvoriti tehničke predispozicije u cilju kompletnog poboljšanja vodosnabdjevanja Sutomora što je veoma važno imajući u vidu da se očekuje veliki broj gostiju.

Takodje u okviru seta mjera sprovode se aktivnosti remonta potopne bunarske pumpe u Čanju koja će biti uskoro završena i koja će biti u optimalnom stanju prije početka turističke sezone i time odgovoriti zahtjevima pojačanje potrošnje vode tokom turističke sezone.

I na području Virpazara, preciznije na bunaru B11 biće postavljena nova vodovodna pumpa kapaciteta 20 litara u sekundi što će značajno poboljšati vodosnabdjevanje i na ovom dijelu naše opštine.

Svjesni smo da nas očekuje jako zahtjevna sezona, posebno ako imamo u vidu nepovoljnu hidrološku situaciju kada je izvorište Bolje sestre u pitanju i učinićemo dodatne napore kako bi smo zajedno sa kolegama iz Regionalnog vodovoda obezbjedili dodatne količine kada to bude bilo potrebno.

DOO Vodovod i kanalizacija Bar će i u narednom periodu sprovoditi sve potrebne aktivnosti kako bi nastavili da imamo stabilan i održiv sistem vodosnabdjevanja koji trenutno zadovoljava sve potrebe naših korisnika dominantno iz naših vodoizvorišta. Kao i u predhodnom periodu, srž naše poslovne filozofije jeste konstantno ulaganje u modernizaciju i tome ćemo biti posvećeni i ubuduće.

Sigurni smo, imajući u vidu da aktivno radimo da održavanju i unaprijeđenju naše infrastrukture, da ćemo i ove sezone adekvatno odgovoriti na zahtjeve sve veće potrošnje u susret turističkoj sezoni za koju očekujemo da bude rekordna kada je naš grad u pitanju, saopštio je Izvršni direktor DOO Vodovod I kanalizacija Bar Mladen Đuričić.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar