tegalj brodice

Spasilačke ekipe Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama su danas u 17:55 časova primile informaciju od Sektora granične policije Bar, da se kod Kraljičine plaže nalazi gliser dužine 8 metara, sa 5 članova posade, kome se pokvario motor.


Sa upraviteljem glisera je stupio u kontakt Pomorsko operativni centar, a operateri Dragan Ivanović i Nikola Nikočević su pokrenuli akciju pružanja asistencije tegljenja, sa spasilačkim čamcem SAR-3, na kome su kao posada bili skiper Stevan Asović i spasioc Vahid Matović.

Sama akcija spašavanja i tegljenja glisera do marine Bar trajala je oko 1 sat i 30 minuta.

Unazad mjesec dana ovo je već peti put da se slične akcije spašavanja I tegljenja dešavaju. Po svemu sudeći razlog je nedovoljna pripremljenost plovnih objekata, koje vlasnici poslije zime treba da kvalitetno servisiraju i onda se upute na more.

Danas je bilo mirno more i nije bilo problema da se plovilo dotegli do marine, ali u drugim okolnostima može biti rizično i za posadu na plovilima ali i za SAR spasioce.

UPSUL po ko zna koji put apeluje na sve učesnike pomorskog saobraćaja da poštuju pomorska pravila koja su zakonski propisana-kazao je Žarko Lukšić, pomoćnik direktora UPS.

Posljednje vijesti

Thumbnail Mladić A.B. (23) iz Tuzi zadobio je povrede opasne po život dok se sunčao na plaži u Kručama,...
Više u kategorijama: Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

Jedro baner huppe

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar