marrinna

Marine u Crnoj Gori i luke u Baru, Kotoru i Budvi, nakon što su zbog pandemije koronavirusa zatvorene polovinom marta od danas su ponovo otvorene za međunarodni saobraćaj.


U marinima biće obavezni da prate svaki pojedinačni dolazak kako bi se sprovele obavezne mjere nadzora nakon prihvata plovila i obavezna mjera samoizolacije svih lica na plovilu u trajanju od 28 dana.

“Hoće li to uticati na nautičare da krenu prema našim obalama”?-pitali smo skipera i jedriličara capt.Petra Brakočevića.

brakocevicccc 2

Nerealno je očekivati da će vlasnici velikog broja jahti pristati da ostanu 28 dana vezani u marini sprovodeci karantinske mjere i izolaciju. , ali riješenja da tako ne bude ima –kazao je Brakočević.

Praksa koju je uveo Bečki aerodrom bilo bi dobro rješenje i za nautički turizam i to bi bilo primjenjivo za početak na plovilima koje uplovljavaju u naše marine a kasnije i za sve turiste i naše gradjane koji se vraćaju iz inostranstva a ne žele da provedu 14 dana u karantinu i nakon toga još 14 dana u kućnoj samoizolaciji.

brakocevicccc 1

Bilo bi dobro I ispravno da vrijeme karantina treba da počne od datuma isplovljenja iz poslednje marine ili luke, jer je jahta svo vrijeme u plovidbi, što je takodje jedna vrsta samoizolacije i karantina.
Poznato je da jahta ne smije svraćati niti se zaustavljati bilo gdje do uplovljenja u marinu koja je navedena u Popisu posade ,ovjerenom od vlasti marine iz koje je napustila prethodnu državu.

Da pojasnim.

Bečki aerodrom Švehat putnicima nudi PCR test, odnosno brzi test na korona virus. Prema saopštenju aerodroma, rezultati testa su gotovi za dva do tri sata, a u slučaju da su negativni, prilikom ulaska u Austriju neće biti potrebno 14 dana karantina za putnika.

Inače, PCR test stoji na raspolaganju putnicima, i svima koji to žele, uz cijenu od oko 190 eura .

Posljednje vijesti

Thumbnail Familija ih isprati iz Bara na dugu plovidbu , na dva „stranca“.
Više u kategorijama: More  Info  More  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar