ups glisira

Zaposleni u UPSUL se pridružili akciji izdvajanju dijela zarade za pružanje pomoći protiv COVID-19.

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama se shodno mjerama Vlade Crne Gore, pridružila zajedničkoj inicijativi tako da su direktor UPSUL Safet Kočan i njegovi pomoćnici Nexhad Kapidani, Zarko Lukšić, Ivana Martinić i Vladimir Stjepčević, izdvojiti polovinu svoje zarade, a svi ostali zaposleni shodno njihovim mogućnostima doniraće  pomoć i uplatiti dio novca od svojih zarada  Nacionalnom koordinacionom timu za borbu protiv zaraznih bolesti.

Na ovaj način zelimo solidarno, a u skladu sa svojim mogućnostima, doprinijeti ublažavanju posljedica pandemije novog virusa korona.

UPSUL je shodno nastaloj situaciji stavila na raspolaganje Crvenom Krstu Crne Gore na raspolaganja pet službenih vozila i deset svojih službenika za potrebe dostavljanja hrane, ljekova i ostalih potrepština svim građanima kojima je potrebna pomoć na teritoriji opštine Bar.

U sklopu svojih redovnih aktivnosti, a po naredbi Nacionalnog koordinacionog tima za borbu protiv zaraznih bolesti, da je zabranjeno uplovljenje kruzera i jahti, osim trgovačkih brodova, vrši dano-noćan nadzor nad unutrašnjim morskim vodama, teritorijalnim morem i epikontinetalnom pojasu Crne Gore, kako bi se spriječio ulazak plovila i posade kao potencijalna prijetnja i opasnost od širenja Korona virusa u Crnoj Gori.

Do sada se intervenisalo u par navrata, a jahtama i jedrilicama koje su pokušale da uđu u Crnogorske luke zabranjeno je uplovljenje.

Pored navedenog, UPSUL obavlja normalno svoje redovne i zakonski određene nadležnosti, a tiču se sigurnosti pomorske plovidbe, tehničkog inspektorata, registra jahti, pomorske signalizacije a svi sistemi i oprema funkcioniše i održava se na kvalitetan način.

Posljednje vijesti

Thumbnail Dan mladosti 25.Maj je bio veliki praznik u ex SFRJ.
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar