ciccto

Obilježavanje 5.juna - Dana životne sredine je povod koji će tog dana okupiti na udruženo djelovanje i saradnju Opštinu Bar, kompaniju “Energean”, AD “Marina” Bar, Ekološki pokret “Ozon”, Ronilački klub “Južno more”, učenike barskih osnovnih škola,kao i druge ekološki odgovorne grupe i pojedince.

Naime, na inicijativu kompanije “Energean”, Opština Bar u saradnji sa partnerima organizuje akciju čišćenja gradskih plaža i akvatorijuma barske marine.

Akcija će biti realizovana u okviru kampanje “Naš Bar-čist grad!”.

Upravo pod tim sloganom u srijedu, 5. juna učenici osnovnih škola “Blažo Jokov Orlandić” i “Anto Đedović” imaće priliku da budu polaznici ekološke radionice na temu “Morski otpad”. Radionica će se održati na otvorenom, tačnije na plaži Žukotrlica, sa početkom u 9 sati. Kroz zanimljivu edukaciju učenike će provesti stručnjaci iz pokreta “Ozon”, nakon čega će, u pratnji svojih nastavnika i drugih volontera,kao i uz podršku radnika preduzeća “Komunalne djelatnosti”, krenuti u akciju sakupljanja otpada od plaže Žukotrlica ka barskoj marini. Svi učesnici akcije će dobiti promo material sa logoom kampanje (majice, kačkete), a u cilju podsticanja takmičarskog duha za najvrednijie će biti obezbijeđene i simbolične nagrade. Akcija čišćenja plaža će trajati od 10 do 12 sati.

U isto vrijeme ronioci kluba “Južno more” otpočeće sa prikupljanjem podvodnog otpada u akvatorijumu barske marine. Centralno okupljanje svih učesnika, sumiranje učinaka i medijska prezentacija cijelog događaja biće upriličeni u prostorijama AD “Marina” Bar sa početkom u 12:30 sati, kada će biti priređen koktel.

“Pitanje očuvanja životne sredine je pitanje opšte kulture i odgovornosti svih aktera u društvu. Zato ovu akciju vidimo kao prilku da, kao društveno odgovorna kompanija koja sve svoje aktivnosti zasniva na principima održivog razvoja, istaknemo potrebu za jačanjem ekološke svijesti i razvijanjem navika koje će obezbijediti odgovorniji odnos prema životnoj sredini”, poručuju iz kompanije Energean koja je incijator i jedan od organizatora ovog događaja.

Organizatori pozivaju sve zaintersovane građane i ljubitelje prirode da se priključe ovoj akciji i da na taj način daju doprinos čistoći svog grada, kao i promociji principa ekološke kulture.

AD Marina Logo 1

Posljednje vijesti

Thumbnail U Domu zdravlja Bar u toku je niz aktivnosti koje nakon rješavanja infrastrukturnih problema,...
Više u kategorijama: Info  More  Obale  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb reklama

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar