luka slika

Na konkurs za direktora Luke Bar prijavilo se četiri kandidata u skladu sa javnim konkursom, potvrđeno je iz najveće državne kompanije u Baru.

Na javni konkurs prijavili su se Željko Ivanović, Vladan Vučelić, Dragan Nikezić i Zarija Franović

Iz Odbora direktora saopštili su da će "u periodu koji slijedi, saglasno svojim, zakonskim i statutarnim ovlašćenjima, donijeti odluku o izboru izvršnog direktora Luke Bar”.

Javni konkurs, u skladu sa odlukom Odbora direktora, objavljen je 8. novembra u štampanim medijima i na internet stranici Luke, sa rokom trajanja od 15 dana.

Funkciju izvršnog direktora Luke Bar do oktobra je pokrivao Zarija Franović, kojeg je smijenio odbor direktora na čijem čelu je bio Anđelko Lojpur. Nakon smjene Franovića, Vlada je razriješila Odbor direktora koji je inicirao njegovu smjenu.

Na vanrednoj sjednici Skupštine akcionari Luke Bar izabrali su novi Odbor direktora u kojem funkciju predsjednika obavlja Vojin Žugić, dok je zamjenik predsjednika Deda Đelović.

Žugić je izvršni direktor podgoričke kompanije Stadion, a Đelović rukovodilac u barskoj kompaniji.
Članovi Odbora su i generalni direktor Direktorata za pomorski saobraćaj Vladan Radonjić i predstavnik manjinskih akcionara Aleksandar Jovović.

Preostalo je da se izbere i član Odbora kojeg predlaže Bošnjačka stranka jer prvopredloženi kandidat ove stranke Rasim Honsić nije ispunjavao uslove predviđene konkursom je nema visoku stručnu spremu.

Posljednje vijesti

Thumbnail U periodu od 22. do 26.januara, područje Crne Gore će dominantno biti pod uticajem ciklonske...
Više u kategorijama: Info  Obale  More  Obale  

jedro opstina bar

Jedro 320x250

cerovo iskra

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

AD template klikom do plaze 1

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

professional partners

djokic

Logo MPF

tobar