kontejnerski avio snimal

Tokom prvih šest mjeseci ove godine barska kompanija Port of Adria je prihodovala ukupno 5,1 milion eura, što je za 70 odsto više u odnosu na prošlu godinu!

Iz PoA su naglasili da kompanija ne ostvaruje više prihod od upotrebe obale, što znači da je pomenuti rezultat ostvaren direktno na tržištu. U prvoj polovini godine, dodali su iz PoA,  u kompaniji je ukupno pretovareno 313,86 hiljada tona tereta, od čega se 68 odsto odnosi na pretovar kontejnera, dok su preostalih 32 odsto generalni tereti.

Iz kompanije su saopštili da je u odnosu na isti period prošle godine zabilježeno je povećanje pretovara tereta od 25 odsto prije svega zahvaljujući povećanom pretovaru generalnih tereta. Najznačajnije robe koje se transportuju, kada je u pitanju kontejnerizovan teret, su banane, polietilen, mašine i oprema, šećer, smrznuti proizvodi, keramika, tekstil, rude i razna potrošačka roba.

Tokom prvih šest mjeseci prosječna neto zarada u kompaniji iznosila je 604 eura što je 18 odsto iznad nacionalnog prosjeka, saopštili su iz PoA kojom od kraja 2013. godine većinski gazduje turski Global Ports.

Iz Port of Adria su saopštili da pored pozitivnih trendova u osnovnoj djelatnosti – pretovaru tereta, dobre rezultate bilježe i u razvoju Bara kao kruzing destinacije.

Prošle godine posredstvom ove kompanije u barsku luku uplovilo je devet kruzera sa 11,3 hiljade putnika, dok u ovoj godini biti prihvaćeno ukupno 16 kruzera i oko 25,5 hiljada putnika.

Iz PoA najavljuju da za narednu godinu već imaju rezervisane termine za 20 brodova.


Posljednje vijesti

Thumbnail U Domu zdravlja Bar u toku je niz aktivnosti koje nakon rješavanja infrastrukturnih problema,...
Više u kategorijama: Info  More  Obale  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb reklama

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar