radi se

U toku su i radovi u cilju prilagođavanja djela Gradske plaže u Baru pristupu licima sa posebnim potrebama.

Savez udruženja paraplegičara je sarađivao sa Morskim dobrom i davao sugestije, te će pristupna rampa za ulazak u more biti napravljena u skladu svjetskih standarda.
Savez udruženja paraplegičara CG uputio je JPMD i inicijativu za nabavku kolica za plaže I kretanja po pristupnim rampama . Zahvaljujući tehničkim karakteristikama, De-Bug Beach Wheelchair kolica za plažu su prikladna za ulaz I u more. Okvir kolica je izrađen od nerđajućeg čelika, - osovina točka napravljena je od materijala koji je otporan na koroziju od slane vode, - gume su troslojne, poliuretanske, niskog pritiska da bi omogućile funkcionisanje na šljunku, pijesku i neravnom terenu, - zadnji točkići se rotiraju za 360 stepeni, - naslon za ruke se lako savija i uklanja na bočni prelaz, - naslon za noge ima linearan položaj,kao i podešavanje po dužini i četiri položaja podešavanja ugla, te kapacitet težine do 158 kg.
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore po molbi Saveza nabavilo je I je doniralo  četvoro ovakvih specijalnih kolica za plažu vrijednosti 19.397,00 eura-saopštili su iz Saveza udruženja paraplegičara CG.

 

 

Morsko dobro dugi