Luka Bar danas...

volujica gat

Ne tako davno se govorilo: „kada se u Luci kašlje,cio Bar pije čaj“.

Radi informisanja javnosti o stanju u ovom preduzeću prenosimo saopšteje za javnost Luke Bar:

"U periodu od posljednja tri mjeseca menadžment kompanije “ Luka Bar” AD, predvođen izvršnim direktorom mr Zarijom Franovićem, kontinuirano obavještava crnogorsku javnost, putem medija, o svim poslovnim aktivnostima, novim projektima i inicijativama, kao i o sve uspješnijem ukupnom trendu poslovanja ove najveće barske kompanije. Uprkos tome, u javnosti su se posljednjih dana mogle čuti paušalne, proizvoljne i neutemeljene izjave vezane za Luku Bar, kojima je samo cilj podizanje prašine, stvaranje lažne slike i postizanje jeftinih dnevno-političkih poena. Zato ćemo, bez namjere da dajemo na značaju izjavama potpuno nerelevantnih subjekata i ovm prilikom još jednom javnosti predočiti trenutno poslovanje Luke Bar, kao i buduće poslovne planove i očekivanja.

Kako je kazao izvršni direktor Franović, prilikom izuzetno uspješne prezentacije Razvojnih projekata Luke Bar u Privrednoj komori Crne Gore, svi poslovni planovi i napori menadžmenta kompanije usmjereni su na ostvarivanje plana pretovara od preko 2.000.000. tona tereta godišnje. Trenutno poslovanje, raspoloživi tehničko-tehnološki, ali i ljudski resursi i aktivnosti koje preduzimamo u posljednja tri mjeseca, ulivaju nam jedan utemeljeni optimizam da će takav poslovni plan biti ostvariv.U tom smislu, preduzete su opsežne i sveobuhvatne mjere ucilju poboljšanja postojećih kapaciteta, iskorišćenja i stavljanja u funkciju neiskorišćenih lučkih resursa, u sanaciju objekata i nabavku novih mašina i mehanizacije. U toku su završne administrativne aktivnosti za učeće Luke Bar u 6 međunarodnih projekata u okviru Jadransko-jonskog programa transnacionalne saradnje. Vrijednost dva tendera je preko 500.000 eura- tendera za nabavku specijalne mašine za industrijske namjene i tendera za nabavku čeonog viljuškara nosivosti 16 tona. Nabavkom ovih mašina značajno će se poboljšati mogućnosti pretovara i skladištenje tereta unutar barske luke, kao i produktivnost i konkurentnost.

Dakle, zaključujemo da su komentari o tome kako se ne ulaže u opremu i mašine proizvod neobavještenosti, neznanja, ali i zlonamjernosti.
Takođe, intezivno se radi na sanaciji i renoviranju objekta Hladnjača. Ulažu se značajna materijalna sredstva, uz maksimalno angažovanje lučke radne snage, kako bi Hladnjača ubuduće bila objekat koji ispunjava sve međunarodne propise i standarde. Očekivani prihodi od objekta Hladnjača, u narednom periodu će biti značajno i višestruko veći od dosadašnjih.

Trenutno smo u veoma značajnim i konstruktivnim pregovorima sa inostranim partnerima u vezi sa ponovnim stavljanjem u funkciju Silosa za žitarice. Smatramo da su i projekti za kruzere veoma značajna i potencijalno uspješna priča, za čije ostvarenje Luka Bar ispunjava sve preduslove.
Na cjelokupnom lučkom području preduzimaju se mjere kako bi svi neiskorišćeni potencijali bili stavljeni u funkciju. Već ima zainteresovanih partnera i investitora za zajednička ulaganja na prostoru Slobodne zone Luke Bar.

Realizacijom ovih poslovnih aktivnosti otvoriće se značajan prostor za nova zapošljavanja i nova radna mjesta. A to je-složićemo se, od najvećeg značaja za grad Bar i Barane.

U Luku Bar uplovljavaju najveći brodovi u posljednjih 25 godina, na koje se ukrcavaju i sa kojih se iskrcavaju značajne količine tereta. Samo u toku jučerašnjeg dana u Luci su u radu bila četiri broda, uz maksimalno angažovanje ljudstva i mehanizacije i bez ikakvih zastoja i problema. Novi poslovni aranžmani su u najavi i o tome ćemo blagovremeno obavjestiti javnost.

Kada se svim ovim egzaktnim podacima o poslovanju doda i ocjena koja se ovih dana može čuti sa najviših i najrelevantnijh adresa- da je Luka Bar jedna uspješna priča, ima li uopšte mjesta komentarima da se radi na nekakvom tajnom planu privatizacije Luke Bar? Smatramo da je to jedna apsolutna besmislicai nastavljamo da radimo i preduzimamo sve moguće mjere kako bismo poslovanje naše kompanije podigli na najviši mogući nivo", navodi se u saopštenju.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar