Megakruzer „Sun Princess“ na ruti za Bar

kruss

Uploviće u luku Bar po prvi put 11. Aprila.

Prvi put u luku Bar 11. aprila uploviće megakruzer „Sun Princess“ američke kompanije “Princess Cruises”. Novoizgrađenim kruzerom u Bar će doputovati na jedan dan 4.150 turista. To je za Primorski portal potvrdio Jovan Moric, pomorski agent Boka Adriatic doo. Riječ je najvećem kruzeru koji je do sada uplovio u crnogorske vode. Moric je kazao da je planirano osam ticanja „Sun Princess“ u luku Bar.

Megakruzer „Sun Princess“ je novi brod od 177.882 tona, dugačak 345 metara. Kapacitet broda je 4.300 putnika, o čijoj ugodnosti putovanja brine 1.150 članova posade. Ukupno ima 21 palubu.

Izgrađen je u brodogradilištu korporacije Fincantieri. Megakruzer „Sun Princess“ je najveći brod ikada izgrađen u Italiji, kao i prvi brod za krstarenje s pogonom na LNG koji je ikada izgradio Fincantieri.

U luci Ćivitavekja „Sun Princess“ je ukrcao prve putnike i 28. februara je isplovio na svoje prvo komercijalno krstarenje Mediteranom.

Prije mjesec i po, megakruzer „Sun Princess“ je na nekoliko sati uplovio na kratko u Boku Kotorsku gdje je na sidrištu pred lukom Zelenika, obavljena smjena dijela njegove posade.

Uplovljavanje megakruzera „Sun Princess“ čiji je gaz 8,9 metara biće izazov za luku Bar, odnosno kompaniju Port of Adria na čijim gatovima će megakruzer biti vezan.
Izvor: Primorski.me

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar