dinamit

Rezultati u suzbijanju jasan su pokazatelj odlučnosti države da se riješi taj problem, ali je potrebno nastaviti sa aktivnostima i pooštriti kazne za nelegalne ribolovce, zaključeno je na satanku održanom prošle nedjelje u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Na sastanku radne grupe za suzbijanje nelegalnog izlova ribe ocijenjeno je da su pojačane aktivnosti nadležnih organa dale značajne rezultate u suzbijanju nelegalnog izlova ribe.

Pomak je naročito napravljen kadje riječ o suzbijanju lova ribe upotrebom ekspolozivnih naprava, zaključeno je na sastanku grupe formirane polovinom juna, u cilju efikasnijeg djelovanja nadležnih institucija u rješavanju ovog problema.

U saopštenju se navodi da su u sastavu radne grupe predstavnici Direktorata za ribarstvo MPRR, Uprave policije, Instituta za biologiju mora u Kotoru, Nacionalnih parkova Crne Gore, Uprave pomorske sigurnosti i Prirodno matematičkog fakulteta. 

Na sastanku je dogovoreno da se prilikom izrade Zakona o morskom ribarstvu, kao i Zakona o slatkovodnom ribarstvu, propišu kaznene mjere koje će biti strožije u odnosu na postojeće.

Posljednje vijesti

Thumbnail Crna Gora je trenutno bez oboljelih od koronavirusa i u ovom trenutku nema ni aktivnih slučajeva...
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar