lunna 4

Najluksuznija jahta na svijetu, Luna, rađena po narudžbini ruskog milijardera Romana Abramoviča uplovila je danas u 12:10 u barsku luku.

Luna je izgrađena 2010. Godine u njemačkom brodogradilištu „Loyd Werft and Stahlbau Nord Shipyards” i bila je po izgradnji druga po veličini, odmah iza „Eklipse” čiji je vlasnik takođe Roman Abramovič. Trenutno je 23. je po veličini u svijetu.

Ova 15 metara duga superjahta je više puta je uplovljavala na dopunu goriva u barsku luku. I ovog puta je agenturu odradila agencija Allegra - Montenegro.. 
 

Ambramovič je “Lunu” prodao bliskom prijatelju Farkhadu Akhmedovu, za 360 milliona američkih dolara. Novi vlasnik je poslao na dodatno sređivanje u njemački Bremerhaven, što ga je koštalo još 50 miliona.

Jahta ima 10 VIP kabina za goste, površine od po 100 m2, veliki spoljni bazen dužine 20 metara, 9 paluba, kao i osam pomoćnih čamaca, malu podmornicu i posadu koja broji 50 članova. Luna raspolaže I sa dvapodijuma za slijetanje helikoptera.

Luna posjeduje i anti-raketni sistem, svi prozori su otporni na metke. 

Opremljena je LRAD sistemom akustičnih topova.

Kapacitet tankova za gorivo je 1000 tona što joj daje mogućnost plovidbe od 9,000 nautičkih milja pri brzini 16-18 čvorova bez dopunjavanja goriva! 

Posljednje vijesti

Thumbnail Policija u Baru podnijela nadležnom sudu za prekršaje zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  Art  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar