lunna 4

Najluksuznija jahta na svijetu, Luna, rađena po narudžbini ruskog milijardera Romana Abramoviča uplovila je danas u 12:10 u barsku luku.

Luna je izgrađena 2010. Godine u njemačkom brodogradilištu „Loyd Werft and Stahlbau Nord Shipyards” i bila je po izgradnji druga po veličini, odmah iza „Eklipse” čiji je vlasnik takođe Roman Abramovič. Trenutno je 23. je po veličini u svijetu.

Ova 15 metara duga superjahta je više puta je uplovljavala na dopunu goriva u barsku luku. I ovog puta je agenturu odradila agencija Allegra - Montenegro.. 
 

Ambramovič je “Lunu” prodao bliskom prijatelju Farkhadu Akhmedovu, za 360 milliona američkih dolara. Novi vlasnik je poslao na dodatno sređivanje u njemački Bremerhaven, što ga je koštalo još 50 miliona.

Jahta ima 10 VIP kabina za goste, površine od po 100 m2, veliki spoljni bazen dužine 20 metara, 9 paluba, kao i osam pomoćnih čamaca, malu podmornicu i posadu koja broji 50 članova. Luna raspolaže I sa dvapodijuma za slijetanje helikoptera.

Luna posjeduje i anti-raketni sistem, svi prozori su otporni na metke. 

Opremljena je LRAD sistemom akustičnih topova.

Kapacitet tankova za gorivo je 1000 tona što joj daje mogućnost plovidbe od 9,000 nautičkih milja pri brzini 16-18 čvorova bez dopunjavanja goriva! 

Posljednje vijesti

Thumbnail Crna Gora je trenutno bez oboljelih od koronavirusa i u ovom trenutku nema ni aktivnih slučajeva...
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar