Predsjednica Skupštine opštine u posjeti Crvenom krstu Bar

ck sastanak

U prostorijama Crvenog Krsta, sastale su se Predsjednica Skupštine opštine Bar mr Milena Božović i Sekretarka SO Bar mr Aleksandra Grabež sa Sekretarkom Crvenog Krsta Zoricom Crnčević.

Na sastanku je razgovarano o postignutim rezultatima i aktivnostima Crvenog Krsta, kako u periodu koji je za nama, tako i o trenutnim aktivnostima, poteškoćama sa kojima se susrijeću i budućim projektima.

Crveni Krst kao najstarija humanitarna organizacija u Crnoj Gori koja pomaže državnim organima u humanitarnoj oblasti, a svoj rad zasniva na principima humanosti, dobrovoljnosti, nezavisnosti, neutralnosti, nepripadnosti, jedinstvenosti i univerzalnosti, daje nemjerljiv doprinos cjelokupnom društvu.

Predsjednica SO Bar mr Milena Božović je istakla da je Crveni Krst, zajedno sa volonterima, ponos grada i da su po svojoj brizi i humanosti pravi heroji u situaciji koja nas je zadesila.Volonteri su na prvoj liniji i svaka pomoć im je potrebna.

Takođe je poželjela da Crveni Krst, kao humanitarna organizacija, u budućem periodu ima manje korisnika, što bi značilo da svi državni organi rade svoj posao i da kao društvo nismo zavisni od paketa pomoći, koji su sa srcem pripremljeni.

Sekretarka Crvenog Krsta, Zorica Crnčević je istakla da Crveni Krst broji 65 volontera i 200 aktivista, i da je na evidenciji Crvenog Krsta 1500 porodica kojima je pomoć neophodna. Takođe, ukazala je na sve veći broj korisnika, te na sve veću potrebu kako finansijskih sredstava, tako i ljudstva, kako bi se mogli odazvati na poziv svakog lica kojem je pomoć neophodna, ističući i to da je rad Crvenog Krsta svakodnevan i kontinuiran.

Sljedeći projekat koji pripremaju i čija realizacija se očekuje u toku 2021. godine jeste pružanje pomoći i raznih usluga osobama sa demencijom, koji je od izuzetne važnosti s obzirom da na lokalnom nivou ne postoji državna institucija koja pruža pomoć tim licima, kao ni njihovim porodicama u svakodnevnim potrebama.

Predsjednica SO Bar mr Milena Božović i Sekretarka SO Bar mr Aleksandra Grabež su iskazale spremnost za uspostavljanje kvalitetne saradnje i unapređenje odnosa Crvenog Krsta i lokalnog parlamenta i istakle da su sastanci ovakve vrste uvijek dobra prilika za razmjenu informacija.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar