Barska bolnica u projektu "ON TIME"

hodnik

Projekat "ON TIME" je  u okviru IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska –Bosna I Hercegovina – Crna Gora.


Početna konferencija projekta "ON TIME - Prevencijom i ranim otkrivanjem do efikasnijeg lijecenja raka debelog crijeva i raka dojke", održaće se u utorak, 22. decembra 2020. godine, preko online platforme ZOOM, https://zoom.us/i/95847787480?pwd=TGZshmNvL3NxdWVKZllsSG5OOXCvOT09 sa pocetkom u 11:00 sati.

Projekat ON TIME odobren je u sklopu Drugog poziva za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014,- 2020.

Glavni (opšti) cilj projekta jeste povećati prevenciju, ranu dijagnostiku i optimizaciju liječenja raka uz poboljšanje kvaliteta usluga u sektoru javnog zdravlja u prekograničnom području, i specifičan cilj predstavlja podizanje svijesti i jačanje ljudskih resursa i javnozdravstvenih ustanova radi pružanja kvalitetnije i dostupnije javnozdravstvene usluge za prevenciju, rano otkrivanje i liječenje raka debelog crijeva i raka dojke. Ukupan budzet projekta iznosi EUR 813.445,71, od cega se 85% kofinansira iz naprijed pomenutog EU programa.

Vodeći partner na projektu ON TIME je Zavod za javno zdravstvo Zadar [HR), a projektni partneri su Opća bolnica Zadar [HR), ZU Institut za javno zdravlje Crne Gore [CG), JZU Opsta bolnica „Blažo Orlandić" Bar [CG) i Zavod za javno zdravstvo Zupanije Zapadno-hercegovačke (BiH).

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar