„Barsko maslinovo ulje“ u procesu zaštite brenda

cjedjenje

Na sastanku koji je održan u Opštini Bar a koji je iniciralo Društvo maslinara Bar je donjeta važna odluka koja se odnosi na pokretanje procedure zaštite „Barskog maslinovog ulja“ koje se prioritetno proizvodi od autohtone sorte Žutica.

Na sastanku su razmatrane mnogobrojne opcije zaštite maslinovog ulja u Crnoj Gori, od ideje da se zaštiti na crnogorskom i regionalnom niivou, pa sve do lokalne zaštite. Analizirajući sortiment maslina i njegovu zastupljenost po opštinama, te slabo interesovanje ostalih maslinarskih organizacija zaključeno je da bi zaštita na crnogorskom nivou zbog različite zastupljenosti Žutice i drugih prepreka bila veoma teško izvodljiva. Sa druge strane, opšti je zaključak da barsko maslinovo ulje ima dugogodišnju reputaciju na tržištu i to ne bi trebalo izgubiti.

Uz dogovor sa drugim maslinarskim organizacijama i predstavnicama Opštine i Ministarstva, donijeta je odluka da Društvo maslinara Bar nastavi aktivnosti na zaštiti brenda „Barsko maslinovo ulje“.

expo ulje

Barski maslinari sa ponosom ističu da su prvi u Crnoj Gori koji su pokrenuli projekat zaštite „Barskog ulja“ i nadaju se da će sa uspjehom realizovati započeti projekat na zadovoljstvo i korist svih proizvođača vrhunskog maslinovog ulja. Sigurni su da će uspješno realizovani projekat biti primjer ostalima da krenu u proces zaštite a Barani im uvjek stoje na raspolaganju kako bi pomogli i podijelili stečena znanja i iskustva.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar