tufegdžić

Dragan Tufegdžić, predsjednik Kluba odbornika Demokrata u SO Bar, oglasio se prijedlogom za ublažavanje posljedica negativnog poslovanja malih i srednjih preduzeća.

“Kako su mjere u cilju sprječavanja širenja koronavirusa evidentno uticale na privrednu aktivnost i posebno funkcionisanje malih i srednjih preduzeća, mišljenja sam da kao Opština moramo na neki način ublažiti posljedice po njih.

Neizvjesnost koja prati svu ovu situaciju i nepoznanica do kada će ovako stanje potrajati, stavljaju u veoma težak položaj posebno male preduzetnike. Pojedinačne mjere i olakšice, koje se u hodu moraju donositi, je nešto što je potrebno kako Opština ne bi bila neko ko će još više stajati na i onako veliku muku onih koji su ugroženi.

SO Bar donijela je prije nekoliko mjeseci Odluku o naknadama za korišćenje opštinskih i nekategorisanih puteva, kao namet koji nije mali, već značajno ugrožava ionako teško poslovanje i opstajanje velikog broja ovih subjekta. Da podsjetim, jedan poslovni prostor koji ima 25 kvadrata, pa iako ima jednog ili dva zaposlena mora da plati opštini na ime ove takse 200 eura po godini, ili retroaktivno 600 eura za tri godine. Moramo se složiti da je to veliki namet i izdatak u normalnim uslovima poslovanja, a ne u ovako vanrednim. Mišljenja sam da ovu odluku treba ukinuti i osloboditi ove subjekte njenog plaćanja. Onima koji su je već platili, vratiti uplaćeno.

Pored ovoga, potrebno je uraditi i set mjera, olakšica koje je moguće realizovati, a da ne bude ugroženo tekuće poslovanje Opštine. Ako ova situacija potraje i preduzetnici ne budu mogli da nastave svoje poslovanje, mnogo više će se izgubiti neuvođenjem određenih olakšica, jer ova kriza može dovesti do gubitka radnih mjesta i značajnog povećanja broja nezaposlenih”.

Posljednje vijesti

Thumbnail Familija ih isprati iz Bara na dugu plovidbu , na dva „stranca“.
Više u kategorijama: More  Info  More  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar