RadnI doručak sa predstavnicima medija

nurko

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković organizovao je radni doručak sa predstavnicima medija, kome su prisustvovali i direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača i direktor Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Safet Kočan.

Ministar Nurković je na početku susreta predstavio novinarima rezultate rada resora saobraćaja u prethodnoj godini i podsjetio na intezivnu izgradnju nove i modernizaciju postojeće putne infastrukture, aktuelnu proceduru dodjele koncesija za crnogorske aerodrome, rješavanja višegodišnjeg pitanja statusa nacionalnog avioprevoznika, značajna ulaganja u rehabilitaciju željezničke infrastrukture, daljeg razvoja pomorske privrede, ali i unapređenja legislative u svim oblastima saobraćaja.

Puno aktivnosti se odvijalo u Upravi za pomorsku sigurnost i upravljanje lukama, a svjedoci smo odgovornosti koju ova institucija ima naročito i jeku ljetnje turističke sezone, ali i tokom godine generalno- kazao je izmedju ostalog ministar Nurković.

Nurkoviće se osvrnuo i na Luku Bar i njenu eventualnu privatizaciju i rekao da je planirano za naredni period da se investira oko 60 miliona EUR u to preduzeće.

Na kraju je zaključio da treba tražiti rješenje situacije i u poslovanju pomorskih kompanija, Crnogorske i Barske plovidbe, u smislu njihovog spajanja i racionalizacije troškova

Luka Bar unutrašnji baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar