vule 2

Učenici  Srednje ekonomsle škole   učestvovali su na radionici „Coca-Cola podrška mladima“ koja se održavala  u prostorijama Opštine Bar.

To je je nacionalni program kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora s temom ,,Nauči, pripremi i kreni". Ovaj program je fokusiran na mlade ljude i usavršavanje njihovih ličnih i profesionalnih vještina.

Paralelno sa potrebom za znanjima i informacijama iz različitih oblasti ljudskog djelovanja rastu i potrebe za svakodnevnim snalaženjem i prevazilaženjem kako očekivanih tako i neočekivanih problemskih situacija. S obzirom na izuzetno veliku zastupljenost novih tehnologija u društvu koje nose izvesnu autonomiju mladim ljudima u pogledu sticanja znanja i vještina potrebno je da se i u nastavi, kao organizovanom sistemu vaspitanja i obrazovanja, reaguje na svijet promjena.

Upravo na ovoj radionici, kroz razne aktivnosti naši učenici su usavršili svoja znanja a interaktivnom komunikacijom su pokazali neke svoje vještine koje su naučili u školi, a neke su nadogradili. Upravljanje komunikacijom uključuje procese neophodne za osiguranje pravovremene i odgovarajuće komunikacije koju uče na modulu Poslovna komunikacija i sada su imali priliku da naučeno i pokažu. Na konkursima i razgovorima za većinu današnjih poslova traže se dobre kvalifikacije za funkcionisanje u grupi. Danas je veoma važno da se čovjek istakne i pokaže neko novo svetlo, da li u poslu, u kulturi ili u nekom drugom životnom koraku, ali da bi se u tome uspjelo mora se od malih nogu naučiti da koristi sopstvene stvaralačke moći.

Vještine kojima je posvećeno najviše vremena na radionici su: profesionalna orijentacija, uspješna komunikacija, upravljanje projektima, kreiranje biznis modela, upravljanje vremenom i ciljevima, poslovna administracija.

Imali su priliku da uče od sertifikovanog predavača, ali i da čuju iskustva nekog ko dolazi iz kompanije Coca-cola. Na samom kraju svi polaznici su dobili sertifikat o potvrdi učešća, što će biti jedna od značajnih stavki u njihovom CV-ju.

vule 1

Škola je neprestano predmet savremenih istraživanja. Kao zajednica koju većinskim dijelom čine djeca, mjesto je odrastanja, individualnosti i promjena, ukratko razvoja pojedinaca i njegovih sposobnosti. Stoga  škola konstantno ulaže napore kako bi pružila učenicima podsticaj za ispunjenje njihovih punih kapaciteta. Kod učenika je važno podsticati navike, zainteresovanost, snalažljivost i otvoriti im šire poglede na nauku i školu uopšte, baš zbog toga je ovo jedan od mogućih vidova učenja koji budi maštu i širi vidike.

Darovitoj djeci škola nudi izazove,  u redovnoj ali  i  u dodatnoj nastavi,  unapredjuje  stečena znanja, kroz razna usavršavanja .

Posljednje vijesti

Thumbnail U organizaciji MZ Ostros, pod pokriviteljstvom Opštine Bar i Turističke organizacije Bar, a u...
Više u kategorijama: Info  Art  Sport  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar