IMG 0603

U obavljanju naše  djelatnosti svakodnevno se suočavmo sa brojnim problemima i teškoćama u održavanju  funkcionalno- ispravnog stanja vodovodnog i kanalizacionog sistema, koje pokušavamo riješiti u najkraće mogućem roku i na najbolji mogući način.


Posebni problem nam predstavlja dobrim dijelom zastarjela vodovodna mreža koja je uz to, u prigradskim naseljima zbog stihijske gradnje i neadekvatnih profila i nije prilagođena potrebama njihovih stanovnika.

Sve to ima za posljedicu da iz godine u godinu raste broj intervencija kako na vodovodnoj, tako i na kanalizacionoj mreži.

Ulažući napore da svim korisnicima naših usluga isporučimo dovoljne količine vode, ovo privredno društvo je posljednih dana:
-Odgovarajućim prespajanjem postojećih cijevi riješilo problem vodosnabidjevanja dijela naselja Donja Tomba.
-Izvršilo sanaciju dijela cjevovoda i time otklonilo veći kvar na vodovodnoj mreži u naselju Bjeliši.
-U toku jučerašnjeg dana izvršilo zamjenu dijela cjevovoda PVC 280 mm u dužini od 10-tak m u Spičanskoj ulici u Sutomoru, i time riješilo prekid u vodosnabdijevanju jednog dijela Sutomora ispod magistralnog puta do kojeg je došlo zbog pucanja navedene cijevi.

Posebni i za sada neriješivi problem za ovo privredno društvo predstavlja održavanje kanalizacionog kolektora duž ulice IV proleterske brigade u naselju Žukotrlica. Naime, postojeće tehničko rješenje ne omogućava potebnu funkcionalnu sposobnost ovog kolektora da prihvati sve otpadne vode iz naselja koja mu gravitiraju za vrijeme turističke sezone, kada dolazi do njegovog dodatnog opterećenja

To ima za posledicu povremena izlivanje otpadnih voda na havarijskom ispustu kod restorana BB. Zbog toga smo uveli danonoćno dežurstvo kod ispusta kako bi spriječili izlivanje otpadnih voda ili ih barem sveli na najmanju moguću mjeru.

DOO „Vodovod i kanalizacija“ Bar će i u narednom periodu učiniti sve što je u njegovim ljudskim i tehničkim mogućnostima da svim našim stanovnicima i gostima isporuči dovoljne količine vode i obezbijedi uredno odvođenje otpadnih voda-stoji u saopštenju koje potpisuje novi izvršni direktor Mladen Đuričić

Posljednje vijesti

Thumbnail Učenici  Srednje ekonomsle škole   učestvovali su na radionici „Coca-Cola podrška mladima“ koja se...
Više u kategorijama: Info  Obale  Sport  Obale  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar