Hariz brčvak 4

Od ovog ljeta, Stari Bar imaće u ponudi kompleks luksuznih apartmana visoke kategorije.

Prvi apartmanski kompleks sadržajne ponude u Starom Baru otvara vrata za goste iz Kuvajta, a i drugih zemalja.

Piše: Biljana Dabić

Investitor Hariz Brčvak, rođenjem Bjelopoljac, odlučio je da novac zarađen u Njemačkoj uloži u Stari Bar i turističku ponudu podigne na visok nivo. On je zemlju iznad starobarske mahale kupio prije dvadesetak godina, kada su samo sporadično u Stari grad dolazili turisti.

Hariz brčvak 1

-Godinama živim i radim u Njemačkoj, tamo zarađeni novac ulažem u Crnu Goru. Kada sam kupio imanje sa pogledom na Stari grad Bar, mnogi su mi govorili da sam pogriješio. Kako tada, tako i danas mišljenja sam da nisam. Pre 15, 20 godina ovo mjesto zaista nije ličilo na turističko, ali je meni lično ulivalo neki spokoj, tu sam se osjećao opuštenim. Sviđa mi se što ovo mjesto ima dušu, na ovom prostoru se živjelo prije 2.000 hiljade godina i brojne civilizacije  su ostavile svoj trag. To je neprocenjivo bogatstvo, kaže Brčvak.

Na terenu, danas se užurbano radi. Veći dio novog turističkog kompleksa biće završen do glavne ljetnje sezone.

-Kompleks ima 38 luksuznih apartmana, ukupnog kapaciteta oko 90 ležajeva. Osim apartmana kompleks ima unutrašnji bazen, tursko kupatilo, hamam, spa centar, saune. Nacionalni restoran kapaciteta 200 mjesta, kaže Brčvar koji najavljuje i zapošljavanje oko 40 ljudi.

Hariz brčvak 2

-Imamo konkretnu strategiju da kompleks prezentujemo na tržištu. Cilj su nam bolje platežni gosti koji traže sadržajnost ponude, dobru domaću hranu, vole da uživaju u prirodi,i sa jednog mjesta obiđu region, kaže naš sagovornik, dodajući da su ponudu predstavili na sajmu u Dubaiju.

-Već imamo interesovanje turističkih agencija iz Kuvajta da šalju goste u Stari Bar,navodi Brčvak koji nema dilemu da je Stari Bar jedno od najatraktivnijih turističkih lokaliteta u ovom kraju.

Hariz brčvak 3

 

-U Starom Baru do prije nekoliko godina su se prodavale kuće za 5.000 evra, a danas je ta cijena i deset puta veća.
Sa ovim načinom rada možemo da pokažemo Starom Baru, Baru, kako ljudi treba da se ophode prema objektima koji se grade. Ovde su korišćeni sve prirodni materijali – kamen, drvo uglavnom. Želim da u okviru kompleksa formiram zanatski centar u četri –pet lokala i oživmo stare zanate. Znam da će za te poslove najteže biti naći radnu snagu, ali nadam se da ćemo uspjeti, kaže Brčvak

Stari grad je na listi čekanja u upis u UNESCO što će još podići značaj ovog dijela Bara.

 

Posljednje vijesti

Thumbnail U Beograd je doputovalo 232  crnogorskih studenata na dva besplatna leta crnogorske nacionalne...
Više u kategorijama: Info  More  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar