50458347 289034365148000 3100508170536091648 n

Počela sječa čempresa u dvorištu Gimnazije Niko Rolović na lokaciji gdje je planirana izgradnja vrtića u Ulici Mila Boškovića.


Oko pet radnika, rano jutros posjekli su 30-tak čempresa. Na budućem gradilištu je policija, a već se okupljaju i građani koji su, podsjetimo protestvovali od polovine oktobra tvrdeći da je izgradnja vrtića na toj lokaciji protiv zakonita

Piše: Biljana Dabić

Kamen temeljac za izgradnju vrtića u Baru, vrijednog oko 2,5 miliona eura, postavljen je 15. oktobra. Toga dana počela su negodovanja srednjoškolaca, a nekoliko dana kasnije i protesti Grupe građana
kako bi zaustavili sječu oko 80 stabala čempresa koji se nalaze između zgrada gimnazije i osnove škole u samom srcu grada.

Predstavnici građanske Inicijative iz Bara, 20. decembra, podnijeli su tužbu Upravnom sudu kojom traže ukidanje Rješenja Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) kojim je izdata građevinska dozvola za izgradnju dječijeg vrtića i jaslica.

Grupa građana od početka je bila jasna- jesu za izgradnju vrtića, ali na drugoj lokaciji, jesu za izgradnju vrtića, ali ne da srednjoškolci dvije vaspitno – obrazovne ustanove ostanu bez školskog dvorišta.

Iz građanske Inicijative saopšteno je da je u tužbi ukazano na nezakonitosti spornog rješenja koje se odnose na povrede pravila upravnog postupka, pogrešnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog prava, o čemu su, kako su kazali, dostavili dokaze.
"Na osnovu dokumentacije koju su predstavnici inicijative dobili od MORT-a i opštine, tužitelji su ukazali da je građevinska dozvola donijeta na osnovu nevalidnih i neadekvatnih dokumenata”

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 

emporio 50

baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro


optotim nova adresa 320 

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Beogradski džez orkestar „Alex & theFesrgusons“ oduševio publiku ali i najmlađe trubače posjetom...
Više u kategorijama: Art  Obale  Info  More  

baneb reklama

 emporio 50

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

optotim nova adresa 320


emporio junior

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti