50458347 289034365148000 3100508170536091648 n

Počela sječa čempresa u dvorištu Gimnazije Niko Rolović na lokaciji gdje je planirana izgradnja vrtića u Ulici Mila Boškovića.


Oko pet radnika, rano jutros posjekli su 30-tak čempresa. Na budućem gradilištu je policija, a već se okupljaju i građani koji su, podsjetimo protestvovali od polovine oktobra tvrdeći da je izgradnja vrtića na toj lokaciji protiv zakonita

Piše: Biljana Dabić

Kamen temeljac za izgradnju vrtića u Baru, vrijednog oko 2,5 miliona eura, postavljen je 15. oktobra. Toga dana počela su negodovanja srednjoškolaca, a nekoliko dana kasnije i protesti Grupe građana
kako bi zaustavili sječu oko 80 stabala čempresa koji se nalaze između zgrada gimnazije i osnove škole u samom srcu grada.

Predstavnici građanske Inicijative iz Bara, 20. decembra, podnijeli su tužbu Upravnom sudu kojom traže ukidanje Rješenja Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) kojim je izdata građevinska dozvola za izgradnju dječijeg vrtića i jaslica.

Grupa građana od početka je bila jasna- jesu za izgradnju vrtića, ali na drugoj lokaciji, jesu za izgradnju vrtića, ali ne da srednjoškolci dvije vaspitno – obrazovne ustanove ostanu bez školskog dvorišta.

Iz građanske Inicijative saopšteno je da je u tužbi ukazano na nezakonitosti spornog rješenja koje se odnose na povrede pravila upravnog postupka, pogrešnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog prava, o čemu su, kako su kazali, dostavili dokaze.
"Na osnovu dokumentacije koju su predstavnici inicijative dobili od MORT-a i opštine, tužitelji su ukazali da je građevinska dozvola donijeta na osnovu nevalidnih i neadekvatnih dokumenata”

Posljednje vijesti

Thumbnail “Balkansku caricu” prvi put je na Barsku scenu postavio doajen amaterskog pozorišnog stvaralaštva...
Više u kategorijama: Art  Info  More  Art  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

porez bar

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar