50458347 289034365148000 3100508170536091648 n

Počela sječa čempresa u dvorištu Gimnazije Niko Rolović na lokaciji gdje je planirana izgradnja vrtića u Ulici Mila Boškovića.


Oko pet radnika, rano jutros posjekli su 30-tak čempresa. Na budućem gradilištu je policija, a već se okupljaju i građani koji su, podsjetimo protestvovali od polovine oktobra tvrdeći da je izgradnja vrtića na toj lokaciji protiv zakonita

Piše: Biljana Dabić

Kamen temeljac za izgradnju vrtića u Baru, vrijednog oko 2,5 miliona eura, postavljen je 15. oktobra. Toga dana počela su negodovanja srednjoškolaca, a nekoliko dana kasnije i protesti Grupe građana
kako bi zaustavili sječu oko 80 stabala čempresa koji se nalaze između zgrada gimnazije i osnove škole u samom srcu grada.

Predstavnici građanske Inicijative iz Bara, 20. decembra, podnijeli su tužbu Upravnom sudu kojom traže ukidanje Rješenja Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) kojim je izdata građevinska dozvola za izgradnju dječijeg vrtića i jaslica.

Grupa građana od početka je bila jasna- jesu za izgradnju vrtića, ali na drugoj lokaciji, jesu za izgradnju vrtića, ali ne da srednjoškolci dvije vaspitno – obrazovne ustanove ostanu bez školskog dvorišta.

Iz građanske Inicijative saopšteno je da je u tužbi ukazano na nezakonitosti spornog rješenja koje se odnose na povrede pravila upravnog postupka, pogrešnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog prava, o čemu su, kako su kazali, dostavili dokaze.
"Na osnovu dokumentacije koju su predstavnici inicijative dobili od MORT-a i opštine, tužitelji su ukazali da je građevinska dozvola donijeta na osnovu nevalidnih i neadekvatnih dokumenata”

ViM BANER

Jedro 320x250

AD Marina Logo

Alter Modus

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

 baneb jedro

Klime Baković

ave tours 1

djokic

baner Adria

baneb jedro

Posljednje vijesti

Thumbnail Službenici CB Bar su u Sutomoru zaustavili i kontrolisali vozilo kojim je upravljai M.K. (50).
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  

baneb reklama

AD Marina Logo

Luka Bar unutrašnji baner

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

Klime Baković


ave tours 1

djokic

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti